10.6 C
Gandia
Dimecres, 28 febrer, 2024

FISCALIA ARXIVA LA DENÚNCIA DEL PP SOBRE EL FINANÇAMENT ELECTORAL DE COMPROMÍS

 

En el moment en què es va conèixer l’obertura de les diligències d’investigació, a final d’octubre, el portaveu de Compromís en les Corts Valencianes, Fran Ferri, qualificava la decisió de “tràmit per a demanar informació” i defensava que el Tribunal de Comptes no veia cap problema amb els comptes de Compromís. “La millor mostra és que no es reduïx la subvenció que se’ns atorga”, argumentava.

Alhora, indicava que s’havien realitzat pagaments fora del termini de 90 dies per import de 3.017,16 euros; i assenyalava que existia un saldo insuficient en el compte bancari electoral amb el qual fer front al deute amb proveïdors que estava pendent de pagament i que ascendia a 789.194,66 euros.

D’això el PPCV inferia que s’havien destinat fons electorals, percebuts com a subvenció o com a aportacions, al pagament de despeses que no tenen naturalesa electoral. A més, agregaven que la comptabilitat electoral no recollia la manera que s’havien pagat els al voltant de 800.000 euros que es declaren pendents de pagament a proveïdors, “ocultant la procedència dels fons destinats amb esta finalitat i impedint que el Tribunal de Comptes puga fiscalitzar si tals recursos tenen una procedència lícita d’acord amb la llei”.

Articles relacionats