22.5 C
Gandia
Dimarts, 3 octubre, 2023

Firepoint, l’aplicació mòbil desenvolupada pels alumnes de 4a ESO del Col·legi Abecé obté dos importants distincions

Els alumnes de 4a ESO del Col·legi Abecé, Miguel Cebrián, Nerea Corral, Ana Faus, Joan Moliner, Asier Pérez, Anna Rarenko i Mariya Rarenko, al costat de la seua professora Cristina García; han aconseguit arribar al podi en dos concursos; Finnova i UpSteam gràcies al seu projecte FIREPOINT, una aplicació mòbil amb l’objectiu principal de previndre i detectar primerencament els incendis.

La idea del projecte va sorgir després que el grup es conscienciara sobre el tema, perquè en l’incendi de Marxuquera no sols van sentir la gravetat i la proximitat del problema, sinó que van patir conseqüències en primera persona i la casa d’un membre va ser calcinada.

A partir d’allí van anar ampliant els seus coneixements en aqueix tema, fent entrevistes a bombers, agents mediambientals i enginyers forestals; a més d’investigar ells mateixos pel seu compte. D’altra banda, van fer una anàlisi de mercat.

Des de setembre han estat treballant en equip i superant-se a ells mateixos per a aconseguir crear l’aplicació Firepoint que tracta previndre i detectar amb rapidesa els incendis forestals perquè el número d’aquest disminuïsca.

Firepoint és una aplicació ambl’objectiu de reduir els incendis forestals. Ofereix la possibilitat de detecció d’incendis, permetent als usuaris enviar una foto d’una columna de fum amb coordenades que s’adjunten automàticament als bombers. La funció de prevenció permet als usuaris avaluar una zona per a mantindre-la neta i compartir avaluacions de risc amb experts mediambientals mitjançant l’ajuntamentd’una població. La secció d’informació inclou normativa actualitzada sobre incendis forestals.

L’aplicació també inclou una funció de xat en la qual els usuaris poden parlar entre si i amb experts mediambientals per a intercanviar informació i solucionar dubtes. Firepoint és una solució integral per a detectar, previndre i educar als usuaris, sobre els incendis forestals.

El primer premi del concurs de reptes Finnova, una fundació Europea que finança projectes d’innovació en empreses per a donar suport a un desenvolupament sostenible. Aquest concurs està impulsat per Technovation Girls i el que es pretén és preparar als alumnes en el sector STEAM.

Per una altra costat, es va aconseguir el tercer premi de l’UpSteam, un concurs organitzat per la UPV que consisteix a fer una aplicació o web per a fer de la nostra ciutat una ciutat sostenible.

L’aplicació Firepoint encara no està en cap plataforma per a descarregar; però una de les coses que es volen aconseguir és afegir-la a Google Play perquè el màxim de gent la puga descarregar i així tots junts disminuir i previndre el gran nombre d’incendis forestals que es produeix i que cremen milers d’hectàrees.

Articles relacionats