13.4 C
Gandia
Dimecres, 6 desembre, 2023

Finalitzen els tallers d’igualtat en els centres educatius de Tavernes

– Han sigut un total de 114 tallers dirigits a l’alumnat d’Infantil, Primària, ESO i FP Bàsica, amb activitats com la ‘Biblioteca Humana’, ‘Talla amb la desigualtat’ i el conta contes ‘El cofre de la igualtat’

– L’objectiu és conscienciar l’alumnat i treballar des de l’educació per a acabar amb les violències de gènere i assolir una igualtat real entre homes i dones

La Regidoria d’Igualtat de l’Ajuntament de Tavernes de la Valldigna ha finalitzat hui el conjunt d’accions de conscienciació en matèria d’igualtat i prevenció de la violència de gènere impulsades en els centres educatius vallers. Durant els mesos de maig i juny s’han dut a terme un total de 114 tallers amb l’objectiu d’assolir, mitjançant l’educació, la igualtat real en la societat i fomentar la tolerància i el respecte entre l’alumnat més jove.

L’alcalde de Tavernes, Sergi González, la regidora d’Igualtat i Dona, Noèlia Alberola, i, la regidora d’Educació i directora de l’IES Jaume II el Just, Anna Bellver, han presenciat un dels últims tallers que ha tingut lloc al centre, on han pogut comprovar la implicació de l’alumnat amb la xarrada impartida per l’associació Alanna.

Aquests tallers amb perspectiva de gènere i de prevenció de la violència masclista en les escoles i instituts del municipi han comptat amb activitats innovadores com la ‘Biblioteca Humana’, la qual facilita el diàleg constructiu i informal entre adolescents i dones víctimes de violència de gènere. L’objectiu fonamental de l’acció plantejada ha estat desconstruir l’estereotip de la desigualtat de gènere sobre la base del lema No jutges un llibre per la seua portada . L’activitat s’ha dirigit a l’alumnat de 3r i 4t d’ESO, d’FP Bàsica i del Servei d’Atenció Diürna per a la Infància i Adolescència i d’Inserció Sociolaboral (SADIA).

‘Talla amb la desigualtat’ ha estat el taller dirigit a l’alumnat de l’últim cicle de Primària i de 1r i 2n d’ESO, seguint un debat actiu amb diferents dinàmiques, en què l’alumnat assoleix uns objectius marcats i extrau les seues conclusions a través de l’anàlisi de les desigualtats socials entre homes i dones. Entre els objectius es troba la identificació del problema de la violència de gènere, la conscienciació sobre els indicadors de risc en les relacions de parella i l’assetjament virtual, dotar d’habilitats per a evitar-los i motivar el canvi d’actituds per a promoure relacions igualitàries.

Per últim, els conta contes ‘El cofre de la igualtat’, de la mà de Rebombori Cultural, han sigut els tallers destinats a l’alumnat d’Infantil i primer cicle de Primària. Amb dinàmiques de grup, l’alumnat s’ha endinsat en històries que els transporten a altres mons, i que els ensenyen la importància d’imaginar, llegir i escriure mitjançant contes que parlen d’igualtat de gènere i de la necessitat de crear un món més igualitari.

Aquesta sèrie de tallers i activitats de conscienciació i prevenció de les violències de gènere complementen la resta d’accions en matèria d’igualtat com el programa Irene i els tallers de ‘Noves masculinitats’, que venen desenvolupant-se en els últims anys als centres educatius.

L’alcalde de Tavernes, Sergi González, ha remarcat que “la Regidoria d’Igualtat i els centres educatius fan, any rere any, una magnífica tasca de conscienciació contra la violència de gènere i de foment de la igualtat entre els més menuts. L’educació és la ferramenta més efectiva per a acabar amb el masclisme”.

En el mateix sentit, la regidora d’Igualtat, Noèlia Alberola, ha assenyalat que “enguany hem incrementat notablement les activitats i tallers educatius per a treballar la igualtat, la tolerància, el respecte i la coeducació en totes les etapes educatives”.

Articles relacionats