18.9 C
Gandia
Dimarts, 26 setembre, 2023

Fiescrem, la Fira de l’Esmorzar i del Cremaet de Xeraco registra rècord de visites

 

– El bar Marvi de València guanya el I Concurs Tradicional categoria ‘Tradicional’ i el bar La Mesedora d’Algemesí es proclama campió de la categoria ‘Creativa’

Els guanyadors de la nova edició del Concurs del Cremaet són el bar Marvi de València que s’ha alçat com el millor cremaet a la categoria ‘Tradicional’ i el bar La Mesedora d’Algemesí ha aconseguit proclamar-se campió de la categoria ‘Creatiu’.

Així ho ha decidit el jurat qui ha destacat el gran nivell d’aquesta nova edició en què han participat nou bars / restaurants, cinc en categoría tradicional i quatre en creatiu.

El Centre Cívic de la platja de Xeraco ha sigut l’escenari de la II edició de la Fira de l’Esmorzar i del Cremaet i del II Concurs del Cremaet que ha congregat a milers de persones provinents de tota Espanya i que han pogut tastar la coca de dacsa, producte típic del municipi de Xeraco; i el protagonista del matí, el cremaet. El president del Comité Organitzador de la FIESCREM 2022, Bernat Pellicer, ha sigut la persona encarregada d’obrir l’acte inaugural destacant “el gran treball de tot l’equip que ha format part de l’organització d’aquest esdeveniment i de totes les persones que s’han implicat en aquesta iniciativa que té com a objectiu contribuir a la desestacionalització del turisme al municipi”.

A continuació; l’alcalde, Avelino Mascarell, ha pres la paraula afegint la importància d’impulsar el Turisme a Xeraco. “Xeraco és un gran municipi turístic que no ha deixat de treballar per la seua platja, per donar-la a conéixer i per demostrar que és una platja familiar no només per als mesos de juliol i agost, és digna de rebre turisme tot l’any i sempre de la mà de les nostres entitats, associacions i hostalers; perquè Xeraco no és només mar i muntanya; Xeraco és un gran poble amb un teixit associatiu envejable que treballa colze a colze per aportar i fer créixer al nostre municipi”.

Per últim, el diputat de Turisme, Jordi Mayor; ha destacat la tradició del cremaet “en l’esmorzaret, tan propis en la nostra cultura i forma de ser, per fer valdre i aconseguir un major aprofitament d’un recurs local com és la platja, desestacionalitzant el seu ús i aprofitant tots aquests elements per a la creació d’aquest certamen”. “Un certamen que, al seu torn, es converteix en un reclam turístic, perquè visitants de dins i fora del municipi coneguen altres productes gastronòmics i atractius locals. És una gran iniciativa de l’Ajuntament de Xeraco que València Turisme valora i recolza per les nostres tradicions, per la nostra identitat i al sector hostaler local que tant està patint en aquests últims temps i necessita el suport de les administracions públiques per tirar endavant. Certàmens com aquest són una bona ocasió per conéixer i redescobrir els municipis de la nostra província, moure’s pel territori valencià i gaudir dels seus altres atractius i les variades experiències que ens ofereix”. El jurat ha estat compost per: Juan Gaya, Joan GalvisFernando Sampere membre de La Cultura del Almuerzo, Laura Bellester (Dona de la Cultura, dones esmorzadores i periodista al Levante) i Javier Andrés Salvador.

La programación del Fiescrem ha estat per a tots els públics i ha obtingut un enorme èxit. Passant per les rutes, espectácles, música en directe i al recinte de degustacions on fins i tot es van acabar els ticketscomptavem amb 3.000 tot i que molta gent no feia ús d’ells i pagava en efectiu a les diferents casetes.

Articles relacionats