FERRAZ PROPOSA AJORNAR EL CONGRÉS PREVIST PER A MAIG

Ferraz ha parlat amb les federacions autonòmiques i ha constatat que existeix consens per a moure la data d’aquest conclave, que s’havia fixat per als dies 21 i 22 de maig, dues setmanes després de la consulta a la militància, citada el 8 de maig si hi ha més d’un candidat a la Secretaria General.

La data d’aquesta cita ha sigut motiu de pugna entre la direcció de Pedro Sánchez i les federacions crítiques -entre elles Andalusia- des del dia després de les eleccions del passat 20 de desembre. Eixe dilluns, la direcció va apuntar que podria anar-se’n més enllà del mes de febrer, quan havia d’haver-se organitzat, quatre anys després del que va triar a Alfredo Pérez Rubalcaba secretari general.

La baralla per la data del congrés es va portar al Comitè Federal del 28 de desembre, en el qual es va fixar el full de ruta per a les negociacions de cara a la formació de govern. Eixe dia, encara que aquest assumpte no estava en l’ordre del dia i no es podia prendre una decisió, els líders del PSOE a Andalusia, Astúries i Castella-la Manxa es van mostrar partidaris de no ajornar el congrés i mantenir-lo al febrer.

Durant els últims mesos, el soroll entorn d’aquest assumpte s’ha fet callar i, mentre el líder del PSOE negociava la seua primera investidura, no va haver-hi veus que, en públic, abordaren aquesta qüestió i demanaren un moviment.

Tal com es va aprovar al gener, el calendari és complicat, ja que les candidatures han de presentar-se entre els dies 11 i 14 d’abril, quan Sánchez pot seguir negociant per a intentar fer-se amb els vots que li permeten ser president del Govern. En eixe moment, no se sabrà si cal tornar a les urnes.

Finalment, la direcció ha fet el pas i ha proposat convocar un Comitè Federal per a ajornar eixe conclave i evitar així el soroll intern, que pot deteriorar la imatge del partit.

Et Pot Interessar