FERRAN GADEA OBRI LA PROGRAMACIÓ D’ABRIL DEL TEATRE SERRANO AMB EL MONÒLEG “APADRINA UN VALENCIÀ”

El dissabte 10 d’abril, torna la millor dansa de la mà del Ballet Nacional de Geòrgia amb Chopiniana i altres peces. L’acció es desenvoluparà sempre en dos universos diferents: el terrestre i el sobrenatural i llegendari. La interacció de tots dos es concretarà amb un representant del món terrestre i un altre del món de somni. És considerada com l’obra mestra de Mijail Fokin. Una Sílfide és una criatura imaginària que habita l’aire dels boscos i camps. Pertany a la mitologia europea especialment la germànica i escandinava. Amb l’arribada del romanticisme aquest va presentar a les sílfides com a éssers voladors femenins, eteris, gràcils i de gran bellesa, que provoquen un enamorament passional i un amor impossible d’atrapar.
El compositor rus Alexander Glazunov va crear en 1892 una suite orquestral amb quatre peces de Chopin i que va ser interpretada en un concert al desembre de l’any següent sota la direcció de Rimsky-Korsakov amb el títol de Chopiniana. En 1908 aquesta obra es va estrenar com a ballet en el Teatre Mariinsky de Sant Petersburg amb el títol de Rêverie Romantique: Ballet sud le musique de Chopin o Chopiniana.
El dissabte 16 d’abril, arriba un de les propostes teatrals més importants de la temporada, El Discurso del Rey, dirigida per Magüi Mira i interpretada per reconeguts actors com Adrián Llastra, Roberto Álvarez, Ana Vila, Gabriel Garbisu, Lola Marceli o Ángel Savín. Després de triomfar en el Teatre Español de Madrid, l’obra es troba de gira i visita Gandia solament en aquesta ocasió. La història ocorre entre el discurs del Príncep Alberto en Wembley en 1925 i el discurs d’ell mateix, ja com a rei Jorge VI en 1939, per a comunicar que la guerra amb Alemanya havia sigut declarada.
El divendres 22 d’abril serà el torn del Trio Faraona d’Aiguamar Teatre que tornen al Teatre Serrano després de triomfar en diferents certàmens i concursos. L’obra que es va estrenar al Serrano al gener de 2015 i ha recollit èxits en el panorama teatral valencià. El Trio Faraona és un suposat grup d’animadors socioculturals que es dediquen a esdeveniments familiars i socials (noces, batejos, comunions…). Però ara han decidit anar més lluny i han muntat tot un espectacle teatral.
A diferència altres animadors, el Trio Faraona es dediquen especialment a criticar. Quan van a unes noces, critiquen als nuvis, quan van a un acte faller, critiquen als fallers, etc… S’han especialitzat tant en l’art de posar a parir a qui siga, que han arribat a confeccionar una Llista de Crítiques Faraòniques. En aquest espectacle, presentaran al públic la fantàstica Llista de Crítiques Faraòniques, i fent un seguiment de la mateixa, el tres disbauxats que formen el trio, posaran a brou a algunes de les entitats més significatives de la nostra societat. Entre cançons, un grapat de personatges espontanis, i molt d’humor, els components d’aquest singular trio trauran a la llum el particular caràcter inconsecuente i incoherent que tant caracteritza a la nostra actitud costumista i tradicionalista.
Finalment destacar que dissabte que ve 30 d’abril tindrà lloc una de les sessions de Poetry Jam. Jam sessions literàries en les quals qualsevol persona pot llegir els seus relats, poesies, monòlegs…en la nostra cafeteria.
Programació de cinema
D’altra banda, continua la programació de cinema que aquest mes d’abril compta amb les projeccions del Talp, dijous que ve 7 dins del cicle Una Biblioteca de Cinema.
La candidata francesa a l’Oscar a Millor Pel·lícula de Parla no Anglesa i guanyadora del Goya, Mustang, en el Cinepot del dia 12 d’abril. I la pel·lícula alemanya, amb protagonista espanyola, Victoria, en el Cinepot del pròxim 19 d’abril.
Les entrades per a tots els espectacles estan a la venda en www.teatreserrano.es o taquilles de 18.00 a 21.00 h.

Et Pot Interessar