14.1 C
Gandia
Dimecres, 29 març, 2023

Feixistes irrompen i agredeixen ahir en la presentació del llibre de Carles Mulet a Castelló

 

 

 

Ahir a partir a les 19.00, en el Menador, Espai Cultural de la Universitat Jaume I (UJI) en el centre de Castelló, va començar la presentació del llibre “Carles Mulet, una temporada en el Senat”, al costat del protagonista i els dos coautors del llibre, els periodistes Emma Zafón i Jordi Maura, acte conduït pel regidor de Castelló, Verònica Ruiz.

Poc després de començar, un grup de 10 persones van entrar dins de l’acte, amb cartells insultants cap a Mulet i Ruiz, i van començar a cridar i insultar greument a tots dos, i fora, en el rebedor de l’espai cultural, un altre grup de feixistes, van començar a xiular i cridar. Fora hi havia una inauguració d’una exposició fotogràfica sobre els treballs d’exhumacions al cementeri de Castelló, organitzada pel grup d’investigació de Memòria Històrica de Castelló. Es va agredir per part d’un dels feixistes al membre d’aquest col·lectiu, Juan Luis Porcar. Present en la presentació de l’exposició estava la diputada de Podem Marisa Saavedra o la Subdelegada del Govern a Castelló.

Al final en acudir la Policia Municipal es va dissoldre la concertació feixista, que va deixar pintades fora de l’edifici .

Mulet ha afirmat que qui s’ha acostat a agredir als presents en l’acte, són de l’equip de la portaveu local del PP Begoña Carrasco , entre ells Alejandro Sanz Sobrino, amb qui comparteix fotos i comités de partit, o Javier Torres, membre de la seua candidatura municipal i executiva local, o Carlos Revert Gil, secretari d’àrea d’Universitats en la mateixa executiva. També era present Norberto Domínguez d’Advocats Cristians, entitat feixista que ha estat tota la setmana assetjant per xarxes tant a Mulet com la rectora de l’UJI per la cessió de l’espai cultural a l’editorial Onada per presentar aquest llibre.

Per a Mulet “aquests feixistes, són directament del Partit Popular, han alimentat a un monstre que ja no poden controlar, els van donar ales per a vindre a insultar-nos i amenaçar-nos quan retirem la creu franquista del Ribalta, ja que aquestes tres persones identificades també van estar en la concentració ultra que ens va amenaçar aquell dia, al carrer, però ara ja han traspassat tots els límits, i els envien als nostres actes, fins i tot els culturals, a agredir-nos. O Carrasco condemna immediatament aquest acte i expulsa del PP a aquests tres elements i a uns altres que podrà identificar en els vídeos i poden ser també membres del PP, o entendrem que forma part de la seua estratègia de calfar l’ambient de manera intolerable. Que vinguen a agredir-te, quan presentes un llibre, on hi havia menors, és ultrapassar tots els límits. No és moment de tebieses, o justificacions, és temps de condemnar el feixisme i la intolerància i prendre mesures, o quedarà clar que darrere de tot està el PP local”.

Articles relacionats