13.9 C
Gandia
Dijous, 29 febrer, 2024

Exposició Multidisciplinària de Kathryn Hart a la Sala Coll Alas

Exposició de Kathryn Hart a la Sala Coll Alas

L’exposició de Kathryn Hart serà inaugurada el pròxima dia 23 de gener de 2020, a les 19:30 hores, en la Sala Coll Alas -plaça Escola Pia, 1 de Gandia. A l’acte acudira l’Alcaldessa de Gandia Diana Morant i el regidor de Cultura Nahuel González.

L’artista nord-americana, Kathryn Hart, inaugura The Other voice, una mostra multidisciplinària inspirada en el llegat psíquic de dones fortes del segle XVI (Lucrècia Borja entre altres), el quadre de Velázquez “La rondalla de Aracne” i en el seu propi llinatge.

Hart ens conta històries plenes del rastre ardent que aquestes dones han anat deixant al seu pas. Històries d’unes vides de restriccions contra les quals van haver de lluitar durant cinc-cents anys i que, encara hui, ressonen.

Procedent de la Biennal de Venècia, The other voice inclou escultures, fotografies abstractes en blanc i negre, pintures i instal·lacions, una d’elles executada per l’artista In situ. Durant el temps que dure l’exposició es realitzaran diverses activitats com a visites guiades i una taula redona amb la intervenció de l’artista i artistes locals.

THE OTHER VOICE

Des de la més antiga història coneguda de l’Europa occidental, els homes van ser coneguts com “La primera veu” i les dones van ser considerades com “L’altra veu”. Es consideraven propietats, mancaven de la intel·ligència dels homes, sense veu, presència ni poder.

Una dona amb presència pública era calumniada i vilipendiada. Els rumors es van tornar mites, llegendes i després gravat pels homes com a veritats. Malgrat aquest historial les dones que van córrer riscos a través de la distància, temps i cultura, es van atrevir a enfrontar-se a les suposicions dels governants. Les dones es renoven, redacten, rebutgen i es regeneren, tant individualment com col·lectivament.

The other voice “L’altra veu”, una exposició multidisciplinària de l’artista Kathryn Hart, està inspirada en el llegat psíquic de dones fortes del segle XVI (Lucrècia Borja i les escriptores Venecianes feministes), el quadre de Velázquez La rondalla de Aracne una reinterpretació del mite Grec i el seu llinatge mateix.

L’exposició reflexa en aquest llegat psíquic el rastre d’aquestes dones i la reculada de les seues històries. També saca a la llum que moltes de les restriccions lluitades per a sobreviure, cent anys abans, encara ressonen hui dia.

Partint de la progressió des del poder d’un paper públic cap a la inevitable calúmnia, a la veritat i revisionisme, l’exposició de Hart, va des de la llum i la foscor i volta a la llum. Utilitzant ombres, reflexos, llum, espai i aire, les peces es converteixen les meues llargues que la seua

KATHRYN HART:

Kathryn Hart. Texas/1961, és una artista multidisciplinària, amb una obra carregada d’humanisme i feminisme. The other voice, que va tindre el seu inici en l’última Biennal de Venècia i que ha sigut ampliada per al seu viatge a Gandia, és una mostra inspirada en el llegat psíquic de dones fortes del segle XVI (Lucrècia Borja, entres altres), el quadre de Velázquez La rondalla de *Aracne i el seu llinatge mateix. Mitjançant instal·lacions, escultures i quadres, explora l’esperança, la mort i el renaixement.

Kathryn Hart

Articles relacionats