18.6 C
Gandia
Diumenge, 25 febrer, 2024

Èxit del primer Aplec d’Història Medieval de la Safor

El Museu Arqueològic de Gandia (MAGa) va acollir el 26 i 27 de gener la celebració del primer Aplec d’Història Medieval de la Safor. El col·loqui va reunir una quinzena d’especialistes en història, arqueologia, literatura i música medieval de la Safor, així com més d’un centenar d’assistents que s’acostaren al MAGa durant els dos dies.

Va inaugurar la trobada la regidora de Patrimoni Cultural, Alícia Izquierdo, qui va donar pas al catedràtic d’història medieval de la Universitat de València, Ferran Garcia-Oliver, amb una conferència dedicada a l’avalot antisenyorial de Carcaixent contra el monestir de Valldigna.

Durant aquesta primera jornada se succeïren diverses comunicacions dedicades a l’arqueologia dels espais agraris i les fortaleses de la comarca, en les que es van debatre els resultats de diverses excavacions i projectes d’investigació.
La segona jornada es va dividir en tres sessions dedicades a la violència, la família i les arts, fonamentalment literatura i la música, amb importants novetats fruit de la recerca documental més recent

Després de l’èxit de participació i assistència, els organitzadors aspiren a convertir l’Aplec d’Història Medieval de la Safor en una de les cites imprescindibles en el calendari de reunions sobre història de les comarques valencianes. A la clausura del col·loqui es va anunciar la cita per a la pròxima reunió el 2026 a la localitat de Ròtova.

Articles relacionats