23.9 C
Gandia
Diumenge, 4 juny, 2023

Estudi contagis Safor: Només queden 4 pobles a la Safor sense cap positiu per coronavirus

– Benifairó de la Valldigna, Beniflà, Guardamar de la Safor i Potries continuen a 31 d’agost sense cap positiu des de l’inici de la pandèmia

– En els últims 14 dies les poblacions de Xeresa, Palmera, Almoines, Palma de Gandia i Castellonet no han registrat cap contagi.

– Gandia (170,33) supera a Oliva (135,45) i Tavernes (40,70) en contagis en els últims 14 dies per cada 100.000 habitants

– Ròtova encapçala els pobles de la Safor amb 695,52 contagis per cada 100.000 habitants, al patir dos brots de coronavirus en els últims 14 dies

– El Real de Gandia (406,34), Beniarjó (381,68), Ador (265,25), i Daimús (224,57) doblen la a la mitja de la Comunitat Valenciana de contagis de coronavirus en els últims 14 dies per 100.000 habitants.

Coronavirus la Safor estadistiquesLa situació de la pandèmia és molt desigual a la Safor i segons el nombre d’habitants del poble, la seua localització, o la seua activitat econòmica i turística, o si es pateix algun brot de coronavirus, es pot tindre una major o menor pressió de contagis.

L’estudi realitzat per DiariSerpis.com s’ha ponderat pel total de casos positius per cada 100.000 habitants dels últims 14 dies. D’aquesta manera s’aconsegueix tindre una dada comparativa de la incidència de la pandèmia. Fet que permet la comparació tant entre els pobles de la Safor com a la Comunitat Valenciana.

La situació total de contagis a la Safor en els últims 14 dies és de 136,12 cada 100.000 habitants. Aquesta xifra  està un poc per dalt de la que té la Comunitat Valenciana de 127,70.

Aquesta anàlisi indica que la situació actual de la Safor és pareguda a la que es troba la Comunitat Valenciana, i que està, a la vegada, d’abaix de la que té l’Estat.

Cal fer una reflexió de la importància que la societat té en el control de la pandèmia. La nova normalitat mai ha sigut tindre la normalitat anterior.

La nova normalitat és que es pot gaudir amb responsabilitat i compliment de les mesures sanitàries d’una altra situació que no era la d’estar confinats. No es tractava de tornar a les festes i reunions incontrolades i a més sense complir les mesures bàsiques sanitàries de distanciament, mascareta, i higiene de mans. 

Fa pena pensar que aquests incompliments, aquesta falta de responsabilitat i de solidaritat supose posar en perill el sacrifici del confinament. Del treball de sanitaris per salvar vides a costa de posar la seua en perill. El treball de moltes altres persones que van estar en primera línia treballant perquè la majoria estigueren en casa.

O com ara, que es pose en una situació molt critica la tornada a la escola per les incerteses de mares i pares, que veuen en preocupació la situació diària de contagis.

La vacuna està a les mans, amb el nostre distanciament i a l’ús obligatori de la mascareta.

Articles relacionats