17.8 C
Gandia
Dimecres, 21 febrer, 2024

Esgotades les places dels cursos dels Centres de Gent Gran de Gandia

– Els Centres de Convivència de Gent Gran de Gandia completen totes les places d’inscripció per als cursos 2021-22

– Han estat 917 sol·licituds per a 880 places entre els centres de Corea, Roís de Corella i Grau amb una mitjana de les persones inscrites de 72 anys. Aquelles que s’han quedat fora podran gaudir del programa d’activitats ‘Junts a casa’ a través de YouTube com altres anys.

– Liduvina Gil, regidora de Gent gran: “Els cursos promouen l’envelliment actiu per a tindre autonomia i per a definir les mateixes necessitats”.

– L’edil també presenta la III edició de les Jornades de Salut Comunitària, que es desenvoluparan el pròxim 22 d’octubre de 9 a 14.30 hores a la Sala de Corones del Palau Ducal amb la participació de grans professionals del món sanitari. L’aforament és limitat i es pot reservar utilitzant el codi QR del programa o telefonant al 962 959 641 o 962 959 800.

La regidora de Gent gran, Sanitat i Polítiques saludables, Liduvina Gil, ha comparegut aquest matí en roda de premsa per a informar que les matriculacions de la Gent Gran de Gandia als cursos dels Centres de Convivència de Corea, Roís de Corella i del Grau per al curs 2021-22 han estat un èxit.

L’oferta variada de les activitats basada en els tres pilars (salut i qualitat de vida -gimnàstica adaptada, memorització, tai chi, yogilates i pilates-, desenvolupament de la creació artística -sevillanes, socarrat, ball de saló i danses valencianes- i comunicació i cultura –teatre-), tenen l’objectiu de “promoure l’envelliment actiu per a tindre autonomia, és a dir, control i capacitat de definir les mateixes necessitats i d’actuar d’acord amb aquesta percepció”, ha destacat Gil, qui ha indicat que els cursos van començar el 13 d’octubre amb una oferta de 43 cursos i un total de 880 places disponibles, una xifra que ha estat superada per la quantitat de sol·licituds (917), de les quals 158 s’han tramitat en línia.

En aquest sentit, Gil ha assenyalat que les persones que no s’han pogut matricular podran continuar gaudint dels cursos des de casa a través del programa de YouTube ‘Junts a casa’, i ha indicat que la mitja d’edat de les persones inscrites és de 72 anys, de les quals el 16% són homes i el 84% dones, a més d’afegir que enguany l’oferta del Centre del Grau s’ha ampliat amb 88 inscripcions més respecte del curs anterior.

Pel que fa a l’oferta de les activitats als Centres de Convivència, es reprenen totes a excepció del ball en línia que es realitza en pista els caps de setmana, sobretot als de Corea i Roís de Corella, exercici que s’ajornarà a gener del 2022 per raons de seguretat derivades de la normativa COVID.

I

Articles relacionats