14.8 C
Gandia
Dilluns, 4 desembre, 2023

Escola de Pares: “Si nosaltres no som feliços, serà difícil que els nostres fills ho siguen”

· El departament de Benestar Social de Gandia posa en marxa la iniciativa ‘Escola de pares de família’

· Les jornades comencen demà amb un taller titulat “Educant a xiquets feliços i emocionalment forts” que tindrà lloc a la Biblioteca Central a partir de les 18.00 hores

· El programa d’activitats també inclou xarrades sobre violència de gènere, assetjament escolar, conseqüències de la violència de gènere en els menors, conseqüències de la separació dels pares en els menors o com a preparar als pares davant l’arribada de l’adolescència.

· Carmen Fuster: “Pretenem detectar i sensibilitzar sobre diferents problemàtiques relacionades amb el menor i aportar als pares les eines adequades per afrontar aquests problemes”

Cartel taller Educando hijos felices y emocionalmente fuertesLa regidora delegada de Benestar Social, Carmen Fuster, acompanyada per María José Fernández, psicòloga d’atenció primària del departament de Benestar Social, han comparegut en roda de premsa per presentar el projecte “Escola de pares de família” que pretén detectar i sensibilitzar sobre diferents problemàtiques relacionades amb el menor.

D’aquesta manera, i en coordinació amb els departaments de Salut, Polítiques Educatives i de Seguretat, s’han organitzat un total de sis jornades on es pretén generar un seguit d’eines que puguen ajudar a les famílies a afrontar situacions relacionades amb els menors.

Tal com ha explicat Carmen Fuster, un dels pilars de treball del departament de Benestar Social és la protecció del menor. “Els canvis socials que s’estan produint a molta velocitat, provoquen situacions que les famílies han de saber abordar”.

María José Fernández va destacar que la iniciativa “Escola de Pares” començarà demà a la Biblioteca Central a partir de les 18.00 hores amb el taller “Educant a xiquets feliços i emocionalment forts”. En total seran sis jornades gratuïtes obertes al públic en general.

Sobre la jornada, Fernández ha explicat que les últimes investigacions han detectat que un de cada cinc menors han patit ansietat o algun tipus de trastorn en l’àmbit afectiu durant l’últim any. “Crearem un espai de reflexió i de tertúlia per als pares on pretenem compartir experiències on abordarem com en una societat canviant i de consumisme com l’actual, cal disposar d’eines adequades per solucionar i canalitzar els possibles problemes que tenim. També volem analitzar què ens fa feliços perquè aquests factors han de ser transmesos als nostres fills. Si nosaltres no som feliços, serà difícil que els nostres fills ho siguen”.

En total es realitzaran sis jornades de periodicitat mensual on a més s’abordarà altres temes com violència de gènere, assetjament escolar, conseqüències de la violència de gènere en els menors, conseqüències de la separació dels pares en els menors o com a preparar els als pares davant l’arribada de l’adolescència.

Articles relacionats