15 C
Gandia
Divendres, 19 abril, 2024

Escola de Geocaching UPV Gandia

– Una activitat amb la qual iniciar-se en el geocaching i descobrir el campus universitari i consisteix en un xicotet recorregut de 5 etapes pel Campus de Gandia on els jugadors hauran de trobar els geocachés amagats

– Pots descobrir el Campus de Gandia de la Universitat Politècnica de València (UPV) d’una forma diferent i divertida. A partir d’ara pots fer-ho gràcies al geocaching; l’activitat que convida a trobar i també a amagar “tresors” amb l’ajuda de dispositius GPS.

Rafael Ruiz i Ricardo Pérez, artífexs de la posada en marxa de l’Escola de Geocaching UPV, practiquen esta activitat des de 2010. “Havíem amagat alguns geocachés pel campus de Vera, així que ens vam posar a la feina per a aconseguir que fora una activitat reconeguda, protegida i utilitzada en el dia a dia”, han indicat durant la presentació de l’Escola de Geocaching UPV al Campus de Gandia.

Sobre Geocaching

El Geocaching és una activitat basada en geolocalització, en la qual els jugadors decideixen proposar una experiència. I ho fan, amagant un contenidor denominat caixet o geocaché en l’argot tècnic. Al costat d’ell, un llibre de registre; un xicotet quadern per a registrar el nom del cercador i la data de la troballa. “Després ho deixes tal com ho vas trobar, i ja pots registrar la teua experiència i llançar-te a la cerca d’un nou geocaché”.

Segons Rafael Ruiz, “l’Escola de Geocaching UPV no està publicada en la plataforma oficial de Geoaching, per la qual cosa no està únicament dissenyada per a la comunitat geocacher i és accessible a qualsevol persona que vulga visitar el campus universitari”. Amb esta activitat, “aprens les bases del joc i coneixes el campus mentre et diverteixes”.

Geocaching al Campus de Gandia

El recorregut que s’ha dissenyat al Campus de Gandia té una duració aproximada d’una hora, encara que tot dependrà de l’habilitat del jugador. “Està pensat per a persones que mai han realitzat cerques d’este tipus, amb una dificultat creixent al llarg de cinc etapes. Tres d’elles són del mateix tipus i les dos últimes, amb un grau de dificultat una mica més alt, perquè s’aprecie la varietat d’experiències que pots trobar en una cerca oficial de geocaching”.

Abans de començar la ruta pel Campus de Gandia, el geocacher ha de dirigir-se a la Biblioteca Campus Gandia-CRAI per a arreplegar el seu passaport. En ell registrarà les troballes que vaja realitzant. Amb cada *geocaché aprendrà una cosa nova, augmentarà els seus coneixements de geocaching i descobrirà el Campus de Gandia de la UPV d’una forma diferent i divertida.

Des de la pàgina web geocaching.upv.es es facilita informació a través de xarrades i tallers amb un objectiu clar: garantir una pràctica de Geocaching de qualitat, amb experiències que servisquen de referent tant en l’àmbit universitari com fora d’ell.

Articles relacionats