16.9 C
Gandia
Divendres, 19 abril, 2024

Es constitueix l’associació de Fotògrafs i Videògrafs Professionals de la Safor (FV’s)

• Es presenten en societat amb la mostra a l’aire lliure “Tempus Fugit”, al passeig de les Germanies (davant de la Casa de la Marquesa), per tal de donar a conéixer la principal oferta professional del sector. Hi han col·laborat les regidores de Polítiques Econòmiques i Cultura.

• La FV’s ha sigut creada per tal de promoure complicitats i sinèrgies entre els seus membres i impulsar una imatge conjunta que tinga com a denominador comú la qualitat dels treballs, sense oblidar la importància documental, històrica i cultural que proporcionen la fotografia i el vídeo.

• Es tracta d’un sector econòmic i artístic destacat a la nostra comarca i un dels més castigats per la crisi provocada per la Covid-19.

• Precisament, des del departament de Comerç s’ha avançat que les primeres mostres de Fira Mercat Gandia, que podria tornar la pròxima tardor, estaran dirigides a sectors professionals i tècnics com l’audiovisual, disseny gràfic, publicitat… Hi ha molt de talent creatiu a la comarca que pot ser fonamental en el procés de reconstrucció econòmica.

La nova associació FV’s (Fotògrafs i Videògrafs Professionals de la Safor) davant la situació de greu crisi provocada per la pandèmia de la COVID-19, ha organitzat la mostra “Tempus Fugit”, al passeig de les Germanies (davant la Casa de la Marquesa) per tal de donar a conéixer la principal oferta professional del sector.

L’Alcaldessa de Gandia, Diana Morant, acompanyada dels regidors delegats de Polítiques Econòmiques i Cultura, Ferran Martínez i Nahuel González, respectivament, han visitat aquest matí la mostra.

Morant ha destacat el fet que hagen “triat un moment delicadíssim, de crisi, que afecta molt també al sector dels esdeveniments on es troba inclòs el seu subsector, per a reinventar-se i això és un motiu d’enhorabona. Són els qui recullen els moments màgics que vivim les persones, a qui ens agrada tindre arxiu personal de les nostres vivències i records feliços. Molts dels quals els confiem a elles i a ells per a recollir-los, d’una forma silenciosa i invisible. Per a la ciutat també són importants, són el nostre arxiu de cadascuna de les etapes de la història de la ciutat… Els desitgem, per tant, molt d’èxit i que enfortisquen el seu treball des de la xarxa que han creat i l’Ajuntament estarà al seu costat donant suport a l’activitat i fent que la gent sàpia els grans professionals amb què contem a la comarca. I recordem que posar-los en valor és contractar-los”.

De fet, la FV’s ha sigut creada per tal de promoure complicitats i sinergies entre els seus membres i impulsar una imatge conjunta que tinga com a denominador comú la qualitat dels treballs, sense oblidar la importància documental, històrica i cultural que proporcionen la fotografia i el vídeo.

Està presidida per la fotògrafa Majo Vila, qui ha explicat que l’objectiu de la mostra és posar el focus “en la greu crisi que pateix el nostre sector i convidar a més professionals del sector a què participen”. També en formen part: Sergi Escrivà, Salva Gregori, Àlex Oltra, Àlex Vidal, May Gresa, Arnau Llopis, Antonio FrasquetSergio GemelliDani Guillem, Emi MurguiÓscar Camarena, Less MoreSebas RocastDani Balsera, Borja SellensChechu Micó, Javi Calvo i Salva Tarrasó.

El suport de les regidories de Polítiques Econòmiques i de Cultura, que han posat a l’abast de l’associació tots els recursos necessaris, ha sigut fonamental per a fer arribar a la ciutadania aquesta iniciativa d’un sector econòmic i també artístic tan important i tan castigat en el darrer any.

“Els sectors professionals com aquest amb una component de creativitat indiscutible, seran fonamental en tot el procés de reconstrucció després de la pandèmia. Cal recordar, que la nostra ciutat i comarca tenen molts talents creatius, no només els fotògrafs i videogràfs, també els dissenyadors gràfics, publicistes…”. Precisament, segons ha explicat Martínez, el naixement de FV‘s és coincident amb tota una estratègia del seu departament, que entre altres, vol posar aquest sector en el centre de les seues activitats professionals. En aquest sentit, ha anunciat que les primeres fires de Fira Mercat Gandia, que podria tornar la pròxima tardor, depenent de l’evolució de la pandèmia i la celebració de les Falles, estaran dirigides a sectors professionals i tècnics.

Finalment, el regidor de Cultura ha destacat “l’exemple a seguir d’un sector econòmic, artístic i cultural molt afectat per la pandèmia i que ha aprés que la millor forma de fer-li front és col·laborar de forma conjunta, perquè des de la unitat es pot millorar”. González ha recordat que el sector forma part també del Consell de Reactivació Cultural promogut per l’Ajuntament.

A partir d’ací van treballar en dos aspectes clau: Donar visibilitat a les empreses del sector a través, per exemple d’aquesta mostra, perquè la ciutadania siga conscient de darrere de cada fotògraf que cobreix un esdeveniment hi ha tot un sector audiovisual i famílies que depenen d’aquest treball. Però també té un vessant artístic que en moltes ocasions no s’ha tingut en compte, “per això també estem treballant una segona mostra artística enfocada a fotografies descartades des del punt de vista professional, però que cal posar en valor”.

Articles relacionats