ERREJÓN NO DESCARTA UN GOVERN PRESIDIT PER SÁNCHEZ EN EL QUE ESTIGA CIUTADANS

 

Per a Errejón, és un “avanç” que Sánchez assumisca ara que el govern que ha de formar-se a Espanya, tenint en compte els resultats electorals, ha de ser de coalició, i que ja no atribuïsca esta aspiració en un mer intent de “discutir sobre butaques”.

Per la seua banda, Podem acudix a esta trobada disposat “rebaixar les seues posicions de partida” per a arribar “a un punt mitjà”, segons ha explicat Errejón. “Toca fer un exercici de mestissatge. Si hi ha voluntat política podem arribar a un acord per a un govern de canvi plural”, ha postil·lat.

Tot i això, ha avisat que “en este acord possible no sobra ningú”. “Potser Rivera i Ciutadans decidixen que volen formar part de l’acord i volen tindre una oportunitat. Espere que discutisquen això. Està bé que es reunisquen però demà manifestarem que l’única opció de canvi és un govern de coalició”, ha reafirmat.

De fet, l’acord signant entre el PSOE i Ciutadans que va donar lloc a la investidura fallida de Sánchez va ser el motiu que va al·legar Podem per a aixecar-se de la taula de negociacions amb el PSOE fa un mes; negociacions que precisament es reprendran este dimecres amb la reunió d’Iglesias i Sánchez.

L’anunci de la retirada d’Orengo: entre la sorpresa i la desconfiança