22.2 C
Gandia
Dilluns, 27 maig, 2024

“En Bona Companya” la iniciativa de Càritas Gandia continua creixent 

• Més de 90 persones entre alumnes d’ESO, professors, voluntaris i majors de la comarca de la Safor participen en aquest programa intergeneracional, a través del qual, joves adolescents acompanyen a majors de les residències. D’aquesta manera es fomenta l’enriquiment mutu entre generacions.

• Aquesta experiència tan gratificant per a joves i majors queda reflectit en el vídeo que l’Empresa amb Cor, Visualem, ha realitzat amb el testimoniatge dels seus protagonistes.

El programa de Càritas Gandia “En bona companyia” continua creixent. Aquest projecte es va posar en marxa en 2018 dins del Programa d’Acompanyament en la Soledat, un dels grans reptes que afrontem en la societat actual.

En 2018 es va començar amb dos Residències i un col·legi. Hui comptem amb 3 residències i 4 col·legis:

– Col·legi Carmelites (Gandia): 25 alumnes (3r i 4a ESO) i 6 professors.

– Col·legi Borja Jesuïtes (Gandia): 12 alumnes (3r i 4a ESO) i 3 professors.

– Col·legi Santa Ana (Vilallonga): 5 alumnes (3r i 4a ESO), 1 professora i un pare.

– Col·legi Esclaves SCJ (Benirredrà): 3 alumnes i la presidenta d’Antigues Alumnes.

Residències (núm. majors):

– La Safor (Gandia): 18

– Maria Inmaculada (Gandia): 12

– Mediterrània (Benirredrà): 6

L’objectiu del programa és acompanyar als majors que viuen en Residències involucrant als adolescents dels centres educatius. D’aquesta manera, a més d’acompanyar, es produeix una trobada intergeneracional que és molt enriquidora per a les parts.

L’Empresa Amb Cor VISUALEM ha produït i realitzat un vídeo del programa en el qual es dona veu als protagonistes:
https://youtu.be/aabprad9wai

Des de Càritas interparroquial de Gandia s’intenta ajudar amb aquest Projecte a les persones majors més desprotegides perquè es mantinguen en contacte amb el seu entorn comunitari i social, mitjançant un servei d’acompanyament voluntari.

Al mateix temps, es pretén promoure la convivència i la solidaritat intergeneracional, buscant l’intercanvi i la trobada estable en el temps entre joves i majors, la qual cosa suposa una possibilitat d’enriquiment mutu.

Articles relacionats