9.9 C
Gandia
Dimarts, 23 abril, 2024

Els tallers ocupacionals proporcionen treball i formació a 50 veïns i veïnes de Tavernes

· L’alumnat dels tallers ‘Millorem l’entorn de Tavernes III’ i ‘Et Formem Espais en Verd III’ rep formació alhora que treballa en la millora del municipi i el seu entorn

· L’Ajuntament ha rebut vora un milió d’euros en subvencions de Labora per a desenvolupar els dos programes mixtos de foment local

Tavernes de la Valldigna du a terme actualment els tallers d’ocupació ‘Millorem l’entorn de Tavernes III’ i ‘Et Formem Espais en Verd III’, amb els quals l’Ajuntament ofereix ocupació i formació professional a 50 veïns i veïnes durant un any.

Per al 2021, l’Ajuntament de Tavernes ha sigut beneficiari de 960.825 euros en subvencions per part de Labora per a desenvolupar aquests programes mixtos de foment local, que tenen com a objectiu millorar l’ocupabilitat de la població aturada mitjançant l’execució de serveis d’interés general per al municipi. A més, el consistori valler ha fet una aportació econòmica de vora 50.000 euros per a completar l’assignació econòmica dels tallers.

Així, en el taller d’ocupació ‘Millorem l’entorn de Tavernes III’ hi participen 30 alumnes en les especialitats de jardineria, forestal i obra i pintura, mentre que 20 alumnes més formen part de l’escola taller ‘Et Formem Espais en Verd III’ en les especialitats de jardineria i acabats rígids. A més, també s’han contractat 11 persones per a impartir la formació especialitzada i fer les funcions administratives dels programes.

Actualment, l’alumnat dels tallers d’ocupació treballa en la millora de l’accessibilitat de les voreres de Tavernes, l’adequació de la senda que uneix el Clot de la Font i el Molí del Pla, el condicionament del parc dels Vents, el manteniment de les zones enjardinades i l’acabament del parc del Cambro.

L’alcalde de Tavernes, Sergi González, ha visitat estes actuacions de millora en el municipi i ha assenyalat que “l’alumnat fa un gran treball en cadascuna de les especialitats per tal de millorar Tavernes i el seu entorn. Els tallers d’ocupació són una gran oportunitat de creixement personal i professional per a les persones desocupades, i això els permet obrir-se noves portes en el món laboral”.

Per altra part, el regidor de Foment Local, Josep Llàcer, ha afegit que l’Ajuntament treballa contínuament per tal de comptar amb els recursos necessaris per a millorar l’ocupabilitat dels veïns, així com dotar-los de les eines necessàries perquè assolisquen més estabilitat laboral i econòmica en el futur.

Articles relacionats