20.8 C
Gandia
Dimecres, 22 març, 2023

Els Populars de Gandia denuncien la despesa “innecessària” de contractacions a dit

• “El Govern de Diana Morant ignora deliberadament la complicada situació dels sectors productius de la ciutat malbaratant permanentment els diners públics en coses absolutament prescindibles” han assenyalat des del Grup Municipal Popular.

• *Victor Soler: “Diana Morant no pot estar pagant per 3 informes innecessaris 44.000 € mentre hi haja famílies, empreses i autònoms passant-ho mal”.

• Vicent Gregori: “No fa falta gastar-se diners en informes de treballs que han de realitzar els mateixos regidors de Govern”.

El portaveu Víctor Soler i el portaveu adjunt Vicent Gregori, han comparegut hui en roda de premsa per a denunciar, segons ells, “el malbaratament de diners públics en contractes adjudicats a dit com a pràctica habitual d’un Govern més preocupat a mantindre als “amics” que a preocupar-se de la difícil situació que travessen els ciutadans en el seu conjunt i els sectors productius de la ciutat en particular”.

Així, Vicent Gregori no s’explica “com es pot pagar per realitzar activitats com Passejades Perceptives dones de l’Urbanisme Feminista que consisteix bàsicament a passejar pel barri i detectar, ni més ni menys, que si falta una rajola en la vorera, si la zona té la il·luminació adequada, si els contenidors estan en condicions, si hi ha alguna barrera arquitectònica, si una paperera està trencada o l’estat de les zones verdes, però des d’un punt de vista de gènere. Només el nom de l’activitat ja crea una discriminació evident. Com si no fórem tots capaços de mirar amb els mateixos ulls. Estan tan obsessionats amb veure-ho tot des de la perspectiva de gènere que arriben a l’absurd més absolut”.

Igualment els populars es pregunten per a què estan llavors les Juntes de Districte, a què es dediquen els regidors del Govern que les presideixen que haurien de recollir les necessitats del barri i traslladar-les als departaments corresponents per a donar una solució.

Per la seua part el portaveu, Víctor Soler, s’ha referit a un contracte adjudicat a dit a la mateixa empresa que ha realitzat els anteriors, però aquesta vegada consistent en la realització d’un “Diagnòstic per a la redacció de l’estratègia de dinamització de barris de Gandia”. Soler ha destacat que “com si això no fora un treball que han de realitzar els mateixos regidors de Govern”. Però a més, han assenyalat, que “aquest contracte a dit, per valor de 17.744 € naix del mateix departament de Participació Ciutadana, que afegit a la nul·la gestió del seu regidor, Nahuel González, també compta amb un assessor específic de l’àrea que hauria d’encarregar-se de realitzar aquestes funcions i evitar així el malbaratament de contractacions externes per a diagnòstics innecessaris”.

Soler ha afegit que “mentre la situació de les famílies és preocupant, les empreses i autònoms cada vegada ho tenen més difícil i les cues de la fam s’incrementen, l’alcaldessa Diana Morant no pot estar pagant per 3 informes innecessaris 44.000 €. Cada fulla de l’informe els costa als ciutadans al voltant de 340 €”.

Articles relacionats