Els municipis de la Ruta dels Borja es comprometen a la seua promoció com a producte diferenciat

El secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, ha assistit aquest diumenge a la I Trobada ‘Turisme Comunitat Valenciana: Territori Borja’, una trobada en la que participen els municipis que configuren la Ruta dels Borja i que coincideix amb la Fira i Festes de Gandia.
Allí, ha destacat que tot el territori que engloba la Ruta Territori Borja «té un enorme potencial turístic», per açò des del Consell es treballa per impulsar el turisme cultural, històric i artístic, ja que «millora la rendibilitat i la desestacionalidad, els dos grans reptes de Turisme», ha informat la Generalitat en un comunicat.
En aquest context, Colomer ha qualificat aquesta Trobada «com una iniciativa que difon i dóna major visibilitat al patrimoni, que roman encara viu en unes apassionants rutes que vertebren el territori».
«Tenim la responsabilitat de mostrar nostra gran diversitat i autenticitat, perquè hem de tenir la capacitat per a reinventar-nos com a destinació turística i no caure en l’estandardització», ha afirmat Colomer al mateix temps que ha assenyalat que «el llegat dels Borja ens ofereix una gran oportunitat per a obrir-nos al món».
Aquesta Trobada s’emmarca en el conveni de col·laboració de Turisme Comunitat Valenciana amb l’Ajuntament de Gandia, dotat amb 120.000 euros, per a comercialitzar la Ruta dels Borja, i promocionar l’oferta turística dels municipis que la integren.
De forma paral·lela, aquesta trobada compta amb una àmplia agenda d’activitats, demostracions, exhibicions i actuacions lúdiques i culturals per a donar a conèixer aquest producte turístic. Aquesta trobada inclourà a més, visites guiades teatralizadas al Palau Ducal Borja i un Mercat Renaixentista situat en la Plaça dels Escoles Pies.
Els deu municipis per on transcorre la ruta dels Borja són Gandia, Simat de la Valldigna, Alfauir, Xàtiva, Canals, Albaida, Castelló de Rugat, Vallés, València i Castellnovo.
Els principals recursos turístics vinculats amb la Ruta són: a Gandia, el Palau Ducal, la Col.legiata de Santa Maria, la Universitat, les escultures de Manolo Boix, l’Hospital de Sant Marc i el Covent de Santa Clara; a Simat de la Valldigna, el Real Monestir de la Valldigna; a Alfauir, el Monestir de Sant Jeroni de Cotalba; a Xàtiva, es Castell de Xàtiva, la Col.legiata, l’Església de Sant Pere, la casa natalícia d’Alexandre VI, l’sglésia de Sant Francesc i l’Ermita de Santa Anna; a Canals, la Torre dels Borja i l’Església Oratori dels Borja; en Albaida, el Palau dels Milà i Aragó; a Castelló de Rugat, el Palau Ducal dels Borja; a Vallés, el Palau; a València, el Palau dels Borja, la Catedral de València i l’Església de Sant Nicolás, i a Castellnovo, el Palau de Beatriz de Borja.

Et Pot Interessar