ELS MENORS AMB UNA ALÇADA INFERIOR A 1’36 JA NO PODEN VIATJAR AL SEIENT DAVANTER

El mes de juliol passat, l’Executiu va aprovar un Reial Decret que modifica l’article 117 del Reglament General de Circulació, en què es regula tot el relatiu a l’ús obligatori de cinturons de seguretat i dispositius de retenció per a nens en els vehicles.

Només en estos casos, els menors podran ocupar el seient davanter del vehicle, però sempre utilitzant el sistema de retenció homologat a la seua talla i pes, recorda la Direcció General de Trànsit (DGT).

 

En este sentit, destaca un estudi fet als Estats Units amb 5.751 menors de 15 anys ocupants de vehicles que havien patit un accident greu de trànsit. L’informe demostra que el fet d’estar assegut en el seient de enrere ha tingut un efecte protector, respecte a lesió greu o mort.

Des de Trànsit aconsellen «mai portar el xiquet en braços ni utilitzar el mateix cinturó de seguretat que l’adult per a protegir-lo» i recorden que l’ús dels sistemes de SRI reduïx en un 75% les morts i en un 90% les lesions.

En el cas que el menor haja de viatjar en el seient davanter, perquè es donen alguna de les tres excepcions, si el vehicle disposa de coixí de seguretat frontal, únicament podran utilitzar sistemes de retenció orientats cap enrere si el coixí de seguretat ha estat desactivat.

Et Pot Interessar