ELS LÍDERS TERRITORIALS DEL PSOE DONEN UNA TREVA A PEDRO SÁNCHEZ

Segons fonts socialistes, en cap federació s’estan fent moviments, almenys de moment, per a reunir ja les signatures amb les quals poden obligar a Ferraz a organitzar de nou un Comitè Federal, malgrat que aquest dimarts el secretari d’Organització del partit, César Luena, va insistir en el calendari que defensa la dirrecció, assegurant que els òrgans intermedis del partit recolzen eixe ajornament. En la federació valenciana l’intent de substituir a Sánchez al capdavant del partit ha provocat fiins i tot una bretxa entre lermistes i critics. 

Un dia després, i encara que eixes paraules no van agradar molt en algunes federacions, no hi ha hagut cap resposta en públic a eixes paraules del ‘número dos’ del PSOE, qui no va prendre en compte les peticions dels ‘barons’ que el dilluns havien defensat que el congrés havia de ser «quan toca», és a dir, quatre anys després del que va tenir lloc al febrer de 2012.

La direccio va rebre eixe dia el suport de la presidenta de Balears, Francina Armengol; el primer secretari del PSC, Miquel Iceta, i els líders de Castella i Lleó, Luis Tudanca, i Madrid, Sara Hernández.

A dia d’avui, l’únic pronunciament clar sobre aquest tema és el del secretari d’Organització aquest dimarts a Ferraz, on va dir que hi haurà un Comitè Federal en les «pròximes setmanes», la qual cosa ja retardaria, com pretén la direcció, el congrés, encara que sense especificar quant.

I una vegada se senten els prop de 300 membres del Comitè Federal per a discutir la data del Congrés, caldrà explicar almenys 60 dies per a la seua celebració, que és el termini que marquen els estatuts del partit, per la qual cosa -si no hi ha una reunió d’urgència- probablement ja no se celebre fins a, com a mínim, finals de març o principis d’abril.

Però aquest plantejament comença ja a estendre’s entre alguns crítics. Així, el president valencià evita parlar ja de dates concretes -encara que reitera que març seria un bon mes- i insisteix que no s’han de «cremar etapes abans d’hora».

Mentrestant, tampoc hi ha moviments públics en el PSOE andalús, on, açò sí, s’espera que la direcció de Pedro Sánchez convoque com més prompte millor al Comitè Federal per a posar data al congrés.

Cs denúncia que PSPV, Compromís i PP s’han aliat a Gandia per a mantindre el sou a un trànsfuga