ELS JUTGES VALENCIANS PODRAN AJORNAR DESNONAMENTS PER DOS ANYS

Esta iniciativa és fruit del conveni de col·laboració firmat este dilluns a València entre el president del Consell General del Poder Judicial (CGPJ), Carlos Lesmes; el president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig; i el president de la Federació Valenciana de Municipis i Províncies (FVMP), Rubén Alfaro. A l’acte han assistit també, entre d’altres, la presidenta del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV), Pilar de la Oliva; i la consellera de Justícia, Gabriela Bravo.

En concret, este conveni –tal com preveu el mateix– té per objecte establir un protocol d’actuació en els supòsits en els quals, amb motiu d’un desnonament derivat d’un procediment d’execució hipotecària o d’un desnonament per manca de pagament de la renda, segons el parer del jutge s’observe una situació d’especial vulnerabilitat o exclusió social que determine la conveniència o necessitat d’intervenció.

La consellera Bravo ha explicat que la finalitat d’este conveni és establir una línia de col·laboració entre les institucions «per a evitar que qualsevol persona en situació d’exclusió social, que es trobe immersa en un procediment judicial i pendent de llançament per impagament de quotes hipotecàries o arrendatícies, es quede al carrer».

Així, les administracions posaran a disposició dels jutges –ha continuat– «tota la informació necessària» en matèria de xarxa assistencial pel que fa a servicis socials, als pisos a la seua disposició gestionats per Obres Públiques.

Per la seua banda, també els ajuntaments, a través de la FVMP, exposaran els seus recursos per a evitar que «hi haja valencians sense habitatge», ha insistit Bravo.

Et Pot Interessar