Els empresaris saforencs recolzen la nova llei d’àrees industrials

Els empresaris saforencs han acollit amb esperança la nova llei d’àrees industrials que prepara el Consel. Així ha quedat reflectit en la jornada celebrada este dimecres a les instal·lacions de Foment AIC, organitzada per la Federació d’Associacions Emprearials de la Safor (FAES), amb la col·laboració de la Confederació Empresarial de la Comunitat, per a reflexionar sobre la futura llei, una iniciativa del Consell que té com a objectiu acabar amb la incertesa en la regulació d’aquests espais, que són «el bressol de la competitivitat de l’autonomia».
Els assistents també han reflexionat sobre les ajudes a les entitats que gestionen aquests espais, per a les quals se sol·licita una equiparació amb les que reben les associacions empresarials de caràcter comarcal.
Han participat en la jornada la secretària autonòmica d’Economia Sostenible, Blanca Marín; el president de la CEV, Salvador Navarro; el president de FAES, Miguel Todolí; el sotsdirector del Banc Sabadell i director de la Zona Est, Jaime Matas; els vicepresidents de FAES Rafael Juan i Ramón Soler; representants associatius i membres del teixit empresarial.
Marín ha assegurat que aquestes àrees industrials “exerceixen una funció estratègica bàsica per a l’assoliment d’un creixement sostenible” però algunes d’elles “necessiten amb urgència actuacions bàsiques en relació amb la millora dels seus accessos, la renovació i ordenació del mobiliari urbà, la millora de la xarxa de sanejament, la rehabilitació del paviment o la renovació de l’enllumenat”.
La secretària autonòmica ha volgut, d’altra banda, remarcar la importància del sector industrial en la Comunitat, en ser “un dels més dinàmics d’Espanya”, i ha recordat que “quasi un de cada dos llocs de treball creats en la indústria a Espanya han sigut valencians”. Per açò, per a combatre una taxa d’atur que encara està per sobre de la mitjana espanyola, una de les millors opcions de les polítiques públiques per a lluitar contra la desocupació és el suport al sector industrial, per a aconseguir que recupere i augmente la seua competitivitat internacional“.
Aquesta llei, que no existeix en cap altra comunitat, “ens converteix en pioners, arriscant per a donar resposta a aquests problemes dels polígons industrials. Som focus d’atenció d’altres comunitats”, ha afegit Blanca Marín.
Des de la CEV, ha destacat Navarro, «estem recolzant-la. La indústria comença a tenir un pes fonamental en l’economia gràcies al suport dels empresaris que han decidit tornar a aquest sector tan important que, a més de competitiu i innovador, té una part de remuneració salarial molt més alta que altres sectors, funcionant com a sector d’embranzida». En aquest sentit, ha afegit «és una llei necessària, perquè necessitem modernitzar les àrees industrials i comptar amb un mínim de condicions davant la creació de noves».
Finalment, el president de FAES, Miguel Todolí, ha reiterat el suport de la Federació a aquesta nova llei que “suposarà millores per als nostres polígons, així com poder disposar de les condicions òptimes que ens permeta competir amb la resta d’Espanya i atraure l’atenció de noves empreses estrangeres”.

Et Pot Interessar