Els empresaris de la Safor es sumen a les crítiques per la forma de regular els habitatges turístics

El Cercle Empresarial de la Marina Alta i la Federació d’Associacions d’Empresaris de la Safor recolzen les iniciatives que han decidit dur a terme les associacions d’habitatges turístics reglats de la Comunitat Valenciana arran de les últimes modificacions de la nova Llei de Turisme. La primera d’elles; una reunió que han mantingut a València amb el secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer.

Aptur, Avaec, Viutur, Aloga, AEA, ABTA i CEDMA han traslladat a Colomer el seu rebuig al text legal definitiu que s’ha tramitat en les Corts Valencianes a través de la Llei d’Acompanyament dels Pressupostos de la Generalitat.
Les associacions, que representen a un sector que genera un impacte anual de més d’1.700 milions d’euros a la Comunitat, han proposat al secretari autonòmic que l’executiu valencià aclarisca els dubtes que han generat les últimes modificacions de la nova llei i evite l’al·luvió de denúncies que podria provocar la inseguretat jurídica del text legal. En concret, es refereixen als canvis en la Llei de Turisme aprovats la setmana passada a través de la Llei d’Acompanyament dels Pressupostos en la Comissió d’Economia de les Corts Valencianes. Les modificacions permetran la regulació d’habitatges d’ús turístic reglades en immobles d’ús urbanístic residencial i terciari, però inclouen un afegitó que deixa en mans de cada ajuntament la decisió final de declarar-les compatibles o no amb els plans d’ordenació urbana de cada localitat.
Els canvis realitzats a través de la Llei d’Acompanyament desoeixen finalment la proposta realitzada per CEDMA i FAES, que van demanar a la Generalitat la modificació del controvertit article 65 de la Llei de Turisme, per a eximir del seu compliment als municipis menors de 300.000 habitants. De fet, a aquesta sol·licitud s’ha rebut una resposta oficial en la qual la Direcció general assegura que “se’ls ha traslladat als grups polítics de les Corts la preocupació d’ajuntaments i associacions amb l’objecte que en el tràmit de la Llei d’Acompanyament es puga arbitrar alguna mesura”. I és en aquest punt en el qual la federació ha demanat més informació al secretari autonòmic. 
Des del Cercle i FAES s’insisteix que la trobada de dimecres ha estat de gran rellevància, atesa la repercussió que la Llei de turisme, oci i hospitalitat de la Comunitat Valenciana està tenint en l’economia de comarques com la Marina i la Safor, en les quals, mancant places hoteleres, el 85 % dels allotjaments es realitza en habitatges. Una llei que es considera necessària i encertada, excepte en el citat article, el 65, que obliga als ajuntaments a expedir uns informes de compatibilitat urbanística als habitatges “d’ús turístic” per a poder ser inscrites en el registre de Turisme de la Comunitat. En la reunió, la directiva de CEDMA ha proposat també la creació d’una comissió per a l’anàlisi del sector dels lloguers turístics, amb l’objectiu que puga donar solucions als problemes que li acuiten.

Et Pot Interessar