18.3 C
Gandia
Dijous, 29 febrer, 2024

ELS EMPRESARIS DE LA SAFOR ACCENTUEN EL TO REIVINDICATIU

La Safor no reuneix ara per ara les condicions adequades perquè es registre un creixement econòmic, entre altres motius perquè el sòl industrial és car, no es compta amb els serveis i comunicacions adequades, i existeix necessitat d’invertir en les infraestructures i seguretat dels polígons industrials. Però les reivindicacions empresarials s’han estés a demandes històriques, com ara la solució a les travessies urbanes del sud de la comarca, o el tren de la costa. El conseller d’Economia, Rafael Climent, sembla que ha acudit a l’acte previngut, i ha anunciat una inversió de 2’7 milions per “reindustrialitzar” la Safor. 

Aquesta XVII Trobada Empresarial Premis FAES ha reunit prop de 400 persones al Centre Polivalent d’Oliva, una cita anual que va comptrr també amb la presència d’autoritats com ara el president dels Corts, Enric Morera,; el delegat del Govern, Juan Carlos Moragues i diversos alcaldes.
L’encarregat d’obrir la gal·la FAES va ser precisament l’alcalde d’Oliva, David González, qui va aprofitar per a reclamar més inversions en infraestructures en la comarca.

En aquest sentit, Juan llançava la pregunta de “per què no canviem el nostre model, per què no construïm un model de col·laboració que ens permeta aconseguir el nostre somni”, potser, tal com concloïa el president de FAES, “caldria posar en pràctica un proverbi japonés que porte en la ment des de fa anys: Cap de nosaltres és tan intel·ligent com tots nosaltres junts”.
A més, en el seu discurs explicava que la Federació està treballant en molts fronts, entre ells, la reivindicació de les infraestructures “en les quals tenim un enorme dèficit, que ens permeten competir en igualtat d’oportunitats amb altres comarques o regions”. Un altre dels fronts, assegurava és la formació d’empresaris, “convençuts de la necessitat d’una millora contínua”.

Premiats
Premi Empresari EPSG, que va ser lliurat pel director de la Càtedra d’Innovació del Campus de Gandia de la UPV, José Marín, al Patró Major, Domingo Ciurana, de la Confraria de Pescadors de Gandia. Una corporació de dret públic sense ànim de lucre i que actua com a òrgan de consulta i col·laboracions amb les diverses administracions. La componen els seus confrares, sent tant armadors com a treballadors, i tenint els mateixos drets.
En ella, es dediquen a gestionar les captures de peix, organitzant la selecció del peix, subhasta i gestió administrativa tant de les embarcacions, com dels compradors.

Articles relacionats