18.5 C
Gandia
Diumenge, 28 maig, 2023

Els editors tradicionals, abocats a cobrar pels continguts digitals

Els editors de premsa tradicional han expressat la necessitat de cobrar pels continguts digitals davant la constant caiguda en les vendes d’exemplars. Les furgonetes de Bocayá ja no ixen plenes de diaris de la nau de Levante-EMV en el polígon Vara de Quart, i completen la seua càrrega amb amb una gama productes d’allò més variada digna d’un basar.

Els responsables de les principals empreses editores s’han reunit recentment a Sevilla amb motiu dels 90 anys del diari ABC-Sevilla, i han aprofitat per analitzar el panorama actual de la premsa espanyola i el futur més a curt termini que passa per la implantació, de forma necessària, pels murs de pagament.

El model de subscripció és inevitable, ha dit Manuel Mirat, conseller delegat de Prisa, i cada capçalera ho durà a terme de diferent forma. 

El plus de qualitat que s’atribueixen els diaris de paper és el reclam per a exigir diners en el contingut digital, en un intent de recuperar els ingressos publicitaris perduts en els últims anys que han anat destinats als mitjans digitals.

Totes les grans companyies de la premsa nacional han establit aquest 2019 com l’any clau per a instaurar els continguts de pagament en les seues capçaleres nacionals. Diaris com La Vanguardia o El País han expressat el seu interés en què aquest tipus de continguts estiguen disponibles abans de l’estiu, una cosa que també podria passar amb ‘ABC’, diari que compta amb avantatge després d’haver instaurat aquest model en diverses de les seues capçaleres regionals. També els diaris provincians de Prensa Ibérica estan en eixa línia i han començat a establir un nou model de pagament per continguts digitals en totes les seues capçaleres. 

Articles relacionats