Els bous d’Osborne, protagonistes d’una exposició fotogràfica al Palau Ducal

El fotògraf Juan Carlos Barberá inaugura este divendres 15 juny al Palau Ducal de Gandia la seua exposició Toro de Hierro, una proposta fotogràfica que recull una selecció d’obra de gran format on l’indiscutible protagonista és la mítica figura del bou d’Osborne, convertit ja en part del paisatge de moltes de les carreteres. Aquesta recerca fotogràfica, que Barberá inicià el 1995 i que ja ha quedat lligada de forma inseparable a la seua carrera professional,  transporta l’espectador al llarg de la geografia espanyola mostrant este peculiar reclam publicitari que compta ja amb més de 50 anys d’història.

Barberá conjuga, retratant als bous en el seu espai i moment únics, la documentació fotogràfica amb l’art i els presenta de forma comprensible per a tota classe d’espectador. A causa del moment en què s’inicià el projecte, moltes d’aquestes imatges estan preses de forma tradicional amb diapositives, també alguna amb negatiu i per descomptat amb càmera digital. Moltes de les imatges presentades a l’exposició formen part d’un llibre publicat per la casa Osborne justament per a celebrar el 50 aniversari, en 2008, de la implantació del famós bou a les carreteres y com a exposició ha estat mostrada en Toledo, València o el Puerto de Santa María entre altres llocs.

Juan Carlos Barberá (jc barbera) és un fotògraf documentalista que ha treballat per a distints mitjans de comunicació en Madrid i València, i que actualment treballa com a fotògraf independent per a diverses empreses. La inauguració de l’exposició tindrà lloc a les 20 hores al pati d’armes del Palau Ducal i podrà ser visitada de forma gratuïta en la sala de Carroç i Centelles. L’exposició estarà oberta al públic fins el 31 d’agost en l’horari habitual de l’edifici.

Et Pot Interessar