ELS BISBES JUSTIFIQUEN LA INVERSIÓ EN 13TV AMB LA DIFUSIÓ DE L’EVANGELI

La Conferència Episcopal posseeix el 64,68% de la cadena, i des del seu naixement -novembre de 2010- es calcula que ha invertit en la mateixa al voltant de 50 milions d’euros.

Malgrat els mals resultats econòmics de la televisió, els bisbes han mantingut sempre la seua voluntat de “mantenir la propietat d’un canal de televisió de caràcter generalista “, tal com va assenyalar recentment el secretari de la Conferència Episcopal, José María Gil Tamayo. Segons la Memòria Anual d’Activitats 2013, un text d’obligada presentació al Govern per a justificar les seues partides via IRPF, els bisbes van incloure dins de l’apartat d’ “Activitats Pastorals Nacionals” una “aportació en capital de 5,9 milions per al projecte de televisió 13TV” només eixe any.

Encara que la televisió ha guanyat en audiència (aconsegueix el 2% del ‘share’ fagocitant a la seua competència, Intereconomía), el lloguer de la freqüència (al voltant de quatre milions d’euros a l’any) i la concentració publicitària a Mediaset i Atresmedia, que s’emporten quasi tot el pastís, porta al fet que la cadena facture molt poc. No obstant, del lloguer de la freqüència se n’han lliurat atés que el Govern, al darrer repartiment de llicències per a televisions generalistes, li n’ha atorgat una a 13TV.

Investigadors del Campus de Gandia de la UPV desenvolupen un sistema per a optimitzar el consum de vídeos a la Xarxa