14.8 C
Gandia
Dissabte, 9 desembre, 2023

Els atletes del CA Safor Teika entrenen a casa amb enginy i motivació

– Els atletes del CA Safor Teika utilitzen l’enginy i motivació per a mantindre’s en forma a casa

– Els membres de l’escola d’atletisme i triatló s’exerciten en els seus domicilis durant el confinament, tot i que els tècnics reconeixen que no són activitats comparables als entrenaments a l’aire lliure.

– David Melo: ‘L’aturada ha suposat un colp dur per als nostres objectius, però tornarem amb més força’.

Rodets, gomes elàstiques, peses, marraixes d’aigua… Qualsevol element és bo per a mantindre la forma física a casa en aquests dies de confinament, i això és precisament el que no han deixat de fer els integrants de l’escola d’atletisme i triatló del Club d’Atletisme Safor Teika. Des que es va decretar l’estat d’alarma, i malgrat les lògiques limitacions, els esportistes estan realitzant exercicis des de les seues cases.

D’una banda, Carlos Ferrando, coordinador de la secció de triatló, va dissenyar uns exercicis específics, tant per a ells com per al públic en general, i organitza entrenaments en directe en el seu perfil personal d’Instagram cada dijous a les 19 hores.

Pel que fa al grup de tecnificació, la temporada en pista coberta es va donar per liquidada amb l’estat d’alarma quan encara faltaven diversos campionats d’Espanya per celebrar-se. Entre ells el nacional Sub20 (Junior), previst per als dies 14 i 15 de març a Sabadell i on anaven a participar Jorge Boscà (400 ml.), Maria Perez (perxa), Mario Rico (60 mt.) i Yago de la Fuente, en triple salt; i el Sub16 (Cadet), que estava marcat en el calendari per als dies 21 i 22 de març a Madrid, i on tenien plaça Jordi Miret (alçada), Binta KelleBárbara Herrerias, Laura Pons (60 ml.) Andreu Almenar (triple salt) i Irene Escrivà, en perxa.

La temporada a l’aire lliure és una incògnita, donat que la Reial Federació Espanyola d’Atletisme encara no ha anunciat si començarà en el calendari previst donada la situació d’excepcionalitat en què vivim.

El director esportiu del CA Safor Teika, David Melo, reconeix que aquesta aturada ha suposat “un colp dur per a tots perquè teníem uns objectius tant individuals com col·lectius, i especialment per als atletes, perquè alguns fins i tot anaven a debutar en uns campionats nacionals que estaven a girar el cantó”.

Al principi se’ls veia animats amb l’esperança que seria una cosa passatgera però a mesura que passen els dies l’ambient ha decaigut una miqueta, apunta, i afegeix que un nivell d’elit no es pot aconseguir entrenant a casa, llevat que disposes de cintes de córrer, o un gimnàs, i així i tot és bastant complicat, per no dir impossible.

Amb tot, per a Melo és important que els atletes mantinguen una certa rutina. “Cada entrenador ha actuat de manera diferent segons els seus criteris, en el meu cas, la recomanació als meus atletes és que mantinguen aquest hàbit amb tot allò que ens proporciona el món d’internet; hui en dia podem trobar una gran varietat de vídeos amb entrenaments ‘on line’ com CrossFit o circuits de força, amb música, motivadors i divertits, i que poden servir perfectament per a aconseguir aquest objectiu”.

Melo també aconsella aprofitar aquest període per a treballar aspectes que habitualment no es toquen per falta de temps, com la concentració i la meditació, “per exemple amb sessions de ioga que també podem trobar a internet”. Finalment, llança un missatge d’optimisme “perquè tot açò passarà i continuarem el camí que vam deixar setmanes enrere, tornarem més forts que mai, segur”.

Articles relacionats