18 C
Gandia
Dilluns, 29 maig, 2023

El triatleta de Bellreguard, Vicente Palonés, acaba amb èxit el Mundial d’Ironman als Estats Units

 

• L’esportista veí de Bellreguard es va classificar per al següent Campionat del Món en acabar en el lloc 58 en una prova que només van poder acabar 2.300 dels 3.500 participants 

IronMan World Championship

El veí de Bellreguard Vicente Palonés ha aconseguit tota una fita esportiva, el passat 7 de maig, en el Mundial d’Ironman disputat a St. George, acabant en el lloc 58 de la seua categoria i garantint-se així, la presència en el següent Campionat del Món.

L’exigent prova de l’Ironman es troba, sense dubte, entre les competicions esportives més dures del planeta. Consisteix en participar, de manera consecutiva, en una carrera de natació de 3,86 km, una carrera en bicicleta de 180,25km i una marató de 42,20 km.

A més, aquesta edició de St. George (Utah,- EUA) ha resultat ser la més dura de totes les celebrades del Campionat del Món. Hi van prendre l’eixida 3.500 triatletes, els millors de llarga distància del món, i només van aconseguir acabar la prova 2.300, amb la qual sosa es va batre el rèccord d’abandonaments en tota la història del Mundial. Els 75 primers classificats aconseguien una plaça per al proper campionat del món, que tindrà lloc a Hawaii en octubre.

En haver aconseguit la seua classificació acabant al lloc 58, Palonés hi serà a Hawaii competint en el seu tercer Mundial, doncs ja va participar anteriorment en l’any 2018. En aquest sentit, cal apuntar que durant els anys 2020 i 2021 la prova mundial es va haver de cancel·lar degut a la pandèmia. De fet, l’edició celebrada el passat 7 de maig era la corresponent al 2021, i és per això que enguany es disputen dos Mundials.

Articles relacionats