26.8 C
Gandia
Dimecres, 6 juliol, 2022

El termini d’execució del nou Espai Sanitari Roís de Corella serà de 30 mesos

• Les obres de construcció del nou espai ascendeixen a més de 18,3 milions d’euros i el seu termini d’execució és de 30 mesos

• El nou espai inclourà un centre de salut integrat, que albergarà atenció primària i especialitzada, i un centre de salut pública, on també se situarà un espai dedicat a casa del pacient i escola de salut

La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública ha publicat hui en la plataforma de licitació de l’obra del nou Espai Sanitari Roís de Corella, el pressupost del qual ascendeix a 18.333.988,54 euros (IVA inclòs) i el termini d’execució del qual és de 30 mesos.

Aquest nou espai sanitari inclourà un centre de salut integrat amb una superfície de 6.935 metres quadrats construïts. El nou centre albergarà un centre d’Atenció Primària amb Punt d’Atenció Continuada (PAC) i unitats de suport (unitat de salut sexual i reproductiva, unitat de conductes addictives i unitat d’odontopediatria).

Així mateix, el centre de salut integrat disposarà d’un centre d’Atenció Especialitzada amb diferents especialitats mèdiques com a atenció a la dona, treball social i cirurgia menor ambulatòria; un centre de Rehabilitació integral ambulatòria, d’atenció de dany cerebral adquirit i malalties neurodegeneratives, així com un centre de salut mental amb unitat de salut mental d’adults, unitat de salut mental infantil i hospital de dia de salut mental.

D’altra banda, les noves instal·lacions comptaran amb un centre de salut pública, que tindrà una superfície de 1.696,60 m² construïts i albergarà una àrea de vigilància de la salut, una àrea de seguretat alimentària i una àrea de promoció de la salut.

En l’última planta de l’edifici destinat a Centre de Salut Pública se situarà l’espai que albergarà la casa del pacient i l’escola de salut. Aquest espai ocuparà una superfície de de 552,02 m² construïts.

Finalment, el nou espai sanitari disposarà d’un aparcament de 4.331,07 m² construïts, per a ús del personal sanitari, situat en la planta soterrani, sota els edificis sanitaris, així com d’una zona urbanitzada i enjardinada de 6.438,40 m², destinada a parc de la salut.
La superfície destinada a serveis assistencials serà de 9.183,62 m² construïts, que al costat de la de l’aparcament ocuparan una superfície total de 13.514,69 m² construïts.

Segons el Pla Funcional, el centre de salut atendrà uns 19.000 habitants que provindran del desglossament de les zones bàsiques 03 i 04 de departament de salut de Gandia (Consultori Auxiliar Beniopa i Consultori Auxiliar Benipeixcar).

Les unitats de suport a l’atenció primària atendran la totalitat de la població de les zones bàsiques 03, 04 i 05 i alliberaran espai en el centre de salut Gandia Corea. 

El centre de salut mental es traslladarà des de l’Hospital Francesc de Borja i atendrà la totalitat de la població del departament de salut, igual que el centre de Rehabilitació integral ambulatòria.

En paral·lel a la redacció del projecte, s’ha procedit a la demolició de l’antic hospital Francesc de Borja de Gandia, amb una superfície d’uns 37.000 m² i un pressupost d’adjudicació d’1.420.540,00 euros (IVA inclòs). L’obra de demolició va començar el febrer de 2019 i l’acta de recepció es va signar el desembre de 2019.

Articles relacionats