EL TELÈFON 900 CONTRA L’ASSETJAMENT ESCOLAR NO ESTARÀ OPERATIU FINS AL PRÒXIM CURS

El titular d’Educació ha explicat, en una entrevista en RNE, que el servici serà un número 900 totalment gratuït i el termini de licitació del qual s’acabarà el pròxim 4 de març. Ha reconegut, tot i això, que «serà difícil» que puga estar operatiu en els pròxims mesos i el seu funcionament «serà per al curs que ve, perquè això porta un temps i és important que pares i docents sàpiguen que s’està treballant».

 

Pel que fa a la possibilitat d’un pacte educatiu, Méndez de Vigo ha admès que «és el que demana la gent al carrer» i ha recordat que en els seus contactes amb la comunitat educativa «les posicions no estan tan allunyades» per la qual cosa, segons la seua opinió «és possible i desitjable fer-ho».

Pel que fa a l’assignatura de religió, no creu que puga ser una línia roja per a arribar a acord en matèria educativa amb altres forces polítiques. «No crec que siga un element que impedisca aconseguir l’acord, perquè la forma en la qual està regulada en la LOMQE és bona, es respecta la llibertat dels pares en un i un altre sentit i en les converses privades que he tingut amb consellers ningú m’ha plantejat el tema de la religió», ha explicat el ministre.

Segons la seua opinió, la LOMQE pot «ser discutible» però ha qüestionat que es deroguen totes les reformes que fa un Govern per entendre que no correspon a una «maduresa democràtica». En este sentit ha assegurat que la Llei educativa ha tingut coses positives com la reducció de l’abandonament escolar «i, si s’acaba amb ella d’un cop de ploma, també s’acaba amb les coses bones».

II edició del Campionat de Robòtica Educativa i l’edició 2.0 del Cyberjardí comarca