12.8 C
Gandia
Dimarts, 5 desembre, 2023

El Teatre Serrano presenta la vida de Búffalo Bill, creador del gènere wester

 

 

  • L’any 1889 Búffalo Bill, heroi nacional dels EUA per les seues proeses en les guerres índies, va actuar a Barcelona amb el seu gran circ de cowboys i siouxs després d’haver triomfat a les grans ciutats europees.
  • A Barcelona sembla que el llegendari cowboy no va impressionar els catalans i va passar sense pena ni gloria. La periodista catalana i excorresponsal a Washington, Raquel Sans, vol esbrinar per què l’ideal d’home rude i viril que encarnava Buffalo Bill sembla que no va entusiasmar la Barcelona de l’època.

La vida del primer famós de la història serà contada al Teatre Serrano el pròxim dissabte 28 de gener. Es tracta de Buffalo Bill, qui va ser un mític explorador durant les guerres índies, la colonització dels EUA, o un reconegudíssim caçador de búfals, convertint-se així en el primer famós de la història. Va tenir la ‘brillant’ idea de muntar un circ amb els supervivents de la conquesta de l’oest, amb cowboys i indis. L’èxit va ser tan espatarrant que Buffalo Bill es va convertir en una icona i alhora un mite de la masculinitat hegemònica que ha perdurat fins als nostres dies a través dels Westerns, gènere que ell va inventar.

L’obra està interpretada per l’actor Ramon Madaula i la periodista, presentadora del telenotícies de TV3 i excorresponsal a Washington Raquel Sans a qui la seua curiositat la porta buscar i entendre Buffalo Bill. Necessita entendre com un pastor de vaques va arrossegar masses, com va triomfar arreu del món, com l’alta societat l’adorava i per què a Barcelona la reacció no va ser l’esperada. En una surrealista entrevista, Bill i Sans viatjaran de les grans planures del Far West fins a la Barcelona de finals del segle XIX. Un diàleg on es desgranen els motius pels quals l’ideal d’home rude i viril que encarnava Buffalo Bill sembla que no va entusiasmar la Barcelona de l’època.

Buffalo Bill a Barcelona, de Bitó Focus Produccions, es podrà veure al Teatre Serrano el pròxim dissabte 28 de gener a les 20 h.

El preu per espectacle és de 1086segons la zona i les entrades es poden adquirir través de www.cultura.gandia.org i també en la taquilla del Teatre Serrano, des d’una hora abans de la funció.

Articles relacionats