El Teatre Serrano acull la fase final del V Festival Mostra’t Gandia

• El 22 i el 23 d’abril, a les 19.30 h, tindrà lloc la projecció dels curtmetratges semifinalistes. I el dissabte 24 d’abril, a les 19 h, la Gala de lliurament de premis. L’accés és lliure.

• Organitzat per l’Associació Policroma, amb el suport dels departaments de Diversitat i Cultura de l’Ajuntament, reivindica, a través de la cultura, la diversitat social i dona veu a les minories discriminades i als creadors nous en cinc categories: la fotografia, la il·lustració, el còmic, el curtmetratge i el relat curt.

Els regidors delegats de Diversitat- Polítiques Inclusives i Cultura, Juana Navarro i Nahuel González, respectivament, acompanyats del president de l’Associació Policroma, Daniel Ardid, han presentat aquest matí la fase final del V Festival Mostra’t Gandia, un referent ja per a Gandia i la comarca, que acollirà el Teatre Serrano. Així, el 22 i 23 d’abril, a les 19.30 h, tindrà lloc la projecció de la vintena de curtmetratges semifinalistes. I dissabte 24 d’abril, a les 19 h, la Gala de lliurament de premis. L’accés serà lliure i s’hi guardaran totes les mesures de seguretat enfront de la Covid-19.

«Des de l’àrea de Diversitat i Polítiques inclusives donem suport a l’esdeveniment perquè fomenta la igualtat en la diversitat. És a dir, treballa per totes les minories i lluita contra qualsevol discriminació que ens inclou a totes i a tots. Cal ser conscients que promoure els drets i llibertats de les persones es fonamental per a la nostra democràcia, per això l’Ajuntament dona suport i felicita l’Associació Policroma pel seu esforç en erradicar la intolerància social. És molt important continuar treballant en les aules i en actes públics per a donar visibilitat, normalitat i tolerància a aquesta realitat», ha expressat Navarro.

Per la seua banda, el president de Policroma ha agraït la implicació de les regidories d’Igualtat, Diversitat i Polítiques Inclusives, i de Cultura de l’Ajuntament i ha recordat que «l’esperit del Festival Mostra’t Gandia és donar visibilitat a obres amb compromís social, realitats socials a través de curtmetratges, fotografies, il·lustracions, còmics i relats curts».
Cal recordar que fa un parell de mesos es van exposar els treballs semifinalistes en totes les categories, excepte curtmetratge, en la Sala Carròs i Centelles del Palau Ducal dels Borja. 68 obres seleccionades entre un total de 650 que s’han presentat des de diferents punts de la Safor, de l’Estat espanyol i també des d’altres països. Totes comparteixen com a temàtica la diversitat de caràcter global reflectida a través de diferents injustícies i realitats (diversitat funcional, pobresa, religió, malaltia, guerres, orientació sexual o identitat de gènere). Del total de les cinc categories han sigut més de 800 les obres rebudes per l’Associació Policroma.

Finalment, González ha animat la ciutadania a assistir-hi, a gaudir del gran nivell dels treballs i que, com en el cas dels curtmetratges, tenen molta acceptació per part del públic. «Agrair a Policroma la iniciativa, que no només aporta a Gandia una visió cultural important i un treball que no fan altres entitats, la denúncia de les injustícies socials a través de la cultura. Però també és una oportunitat a molts creadors i artistes nous de donar a conéixer els seus treballs».

La Gala de lliurament de premis inclourà, com ve sent habitual, un homenatge a una entitat social que col·labora amb els col·lectius vulnerables. Així, enguany el reconeixement serà doble.

Et Pot Interessar