EL TEATRE DEL REVAL PREPARA PER A FINAL DE FEBRER EL FESTIVAL INFANTIL «SONA BAIXET FEST»

El compromís de l’Ajuntament amb aquest tipus d’activitats és «absolut», com ha destacat el regidor de Cultura, Joan Muñoz. “Participem i col•laborem en el festival perquè és un projecte necessari i molt interessant. És una satisfacció molt gran ajudar a que el teatre estiga viu en aquesta ciutat. Volem convertit Gandia en una ciutat amable per a tots els públics i sobretot per als xiquets I xiquetes”.

L’esdeveniment, que l’any passat es va celebrar en els mes de maig a l’Alqueria Laborde de Gandia, està organitzat per la productora LaCasaCalba -actual gestora del Teatre del Raval- i naix l’any 2015 després de 4 temporades oferint diversos cicles conceptuals de teatre i música per a tota la família, en espais com ara la Sala Russafa (València), l’Octubre, CCC (València) o el Teatre del Raval (Gandia), actual seu del cicle.

El programa d’enguany comptarà amb la presència d’artistes com Dani Miquel, el cantacançons més estimat pels xiquets que recorre escenaris, places i escoles amb la dolçaina, la viola de roda i altres instruments ètnics i de joguina creant espectacles únics amb la música tradicional valenciana com a fil conductor; Marcel el Marcià, un personatge que volta pel món acompanyat de dos inseparables amics, Arròs i Alforn, i amb un bon equipatge farcit d’experiències i molta música per a no parar de ballar; La POP, Petita Orquestra Peiotaire, la banda més jogassera de la Valldigna que revisita i actualitza peces del cançoner popular galacticovalencià en una divertida i atrevida funció acústica i que, a més a més, musicarà en directe una peça dels pioners del cinema juntament amb Felah Mengus, el camperol errant que prové de la Marina i que, a banda del seu projecte musical liderat per l’inquiet i curiós músic Óscar Jareño, ha format part també de projectes audiovisuals i escènics, com ara a l’espectacle Kraft de la Cia. Bambalina, i ha musicat pel•lícules en directe, disciplina que també practicarà al nostre festival. També estarà present la companyia valenciana de circ Vértigo Danza Aérea que portarà Up, una peça de dansa aèria en la que el moviment natural del cos de l’artista, Sandra Casares, es fon amb l’espai creant una sensació d’ingravidesa que hipnotitza la mirada de l’espectador. De la mateixa companyia circense ens acompanyarà Spinish, l’alter ego d’Edu Martínez, artista versàtil que presentarà Punk-wheel, un show cabareter amb un aro gegant conegut com roda Cyr i que no deixa indiferent a ningú. Per la seua banda, la companyia Globus Teatre posarà en escena Les proves de la fada, un espectacle per a públic familiar que juga amb les paraules, les rimes i les cançons i no faltarà la màgia de la mà de Màgic Hugo el jove mag de la Safor que captiva amb la seua màgia fresca, divertida i diferent.

Tres sessions i diferents espais

L es entrades ja poden adquirir-se al mateix Teatre del Raval, al Consell dels Joves de Gandia (Alqueria Laborde) i a Fusta Orgànic (c. Dona Teresa, 2) i també està la possibilitat de comprar-les online a través de la plataforma OneTwoTix. L’entrada costa 5/6 € per sessió (venda anticipada-venda en taquilla, respectivament). L’abonament per a les tres sessions costa 12/14 € (venda anticipada-venda en taquilla, respectivament) i s’ha establert una OFERTA PROMOCIONAL per la qual l’abonament costa tan sols 10 € fins al dia 14 de febrer. Els menos de tres anys tenen l’entrada lliure. Amb la compra anticipada s’obsequiarà un llibre-cd de LaCasaCalba Ed.

“Un passeig per la Història de Gandia” cicle de conferències a la Biblioteca Central