El Teatre del Raval inicia una nova edició del Festival d’Art i Reciclatge

El Teatre del Raval de Gandia acull la tercera edició de l’RRRR! Festival d’art i reciclatge, una iniciativa de LaCasaCalba, desenvolupada en col·laboració amb el Departament de Gestió Responsable del Territori de l’Ajuntament de Gandia i que té com a objectiu la conscienciació, mitjançant l’art, de la problemàtica ambiental en relació a la generació i gestió de residus, des d’una perspectiva crítica, lúdica i participativa. Enguany el cartell del festival comprèn la presència de reconegudes figures del món acadèmic, escriptors i investigadors en matèria medioambiental com Carlos Taibo (Madrid) i Vicent Cucarella (València), entre d’altres.

El festival comença el 14 i 15 d’octubre en Campanya Escolar amb l’espectacle de teatre El Rei Mides i les Metamorfosis, d’El Ball de San Vito (País Valencià) i l’espectacle musical Tot Bufant amb Pep Gol i Pep Pascual (Catalunya). Aquests espectacles podran veure’s també en obert el dissabte 20 i diumenge 21 d’octubre a es 19h00, respectivament.

El dimecres 17 d’octubre té lloc l’acte inaugural del festival amb dues exposicions i una performance, el dijous 18 d’octubre una xarrada sobre contaminació marina i divendres 19 d’octubre es projectarà una pel·lícula documental al voltant del preu real del transport marítim. El festival clourà el dimecres 24 d’octubre amb una taula rodona on es proposa la teoria del decreixement com una alternativa al sistema consumista. A banda, hi haurà actuacions itinerants pel Passeig de les Germanies, Plaça del Prado i Teatre del Raval així com una Intervenció sonora concebuda com una glorieta musical de reciclatge on s’involucren els vianants i els músics al mateix Passeig de les Germanies. I, per últim, es realitzarà un taller gratuït de roba i titelles reciclades en la porta del Teatre del Raval, cal inscriure’s en info@teatreravalgandia.org

El grup Mishima.

Novembre i desembre

En novembre el Raval acull un espectacle circense per a tots els públics al més pur estil clown: The Melting Pot Pourri, de la reconeguda companyia catalanofrancesa Los Excéntricos (10 novembre, 18h00); el grup valencià d’arrel Aljub enregistrarà en directe el seu darrer treball 16 anys en 16 cançons, en un concert-disc on també revisitaran alguns dels seus temes (17 novembre, 21h00) així com la formació catalana Mishima (15 desembre, 21h00) un dels grups del pop actual més importants que visitaran terres valencianes per presentar el seu darrer treball Ara  i res, amb Carles Pastor obrint el concert.

El Nadal al Raval enguany abarcarà del 15 de desembre al 4 de gener amb taller de circ, teatre familiar i per a la primera infància, cinema en valencià, El Calbaret (Innocent) i mercat de proximitat, entre d’atres. Tota la programació es pot consultar en la web teatreravalgandia.org, espai on es poden també comprar les entrades online.

Et Pot Interessar