El supermercat Másymás deixa el mercat del Prado i l’espai es convertirà en una sala polivalent

El supermercat Más y más, situat en el Mercat del Prado de Gandia tancarà les seues portes durant les pròximes setmanes segons s’ha donat a conèixer després de diverses converses entre l’empresa Juan Fornés Fornés i l’Ajuntament de Gandia, que per la seua banda ha anunciat que, en breu, tan prompte com s’hagen acabat les operacions de desmuntatge, recepció i adequació, el mateix espai esdevindrà una sala polivalent gestionada directament per l’Ajuntament de Gandia: l’Espai Mercat Prado.

D’acord amb les dades de l’empresa, el supermercat Más y más del Prado no ha generat resultats tan bons com altres dels que hi ha a Gandia sota el paraigua de la mateixa marca, i el seu caràcter heterogeni respecte de la resta de parades del Mercat no ha produït el trànsit de clients desitjable per a l’activació i consolidació del Mercat del Prado. És per això, que ens trobem davant d’una oportunitat i un repte: la gestió directa municipal de l’espai més gran del Mercat amb activitats que incentiven el flux de persones revertirà en l’atractiu comercial de les parades (les ocupades, exteriors, i les encara buides, interiors) i de la zona comercial de la plaça i permetrà recuperar alguna de les funcions tradicionals del recinte cobert del Prado i altres de noves, per a les quals no disposem d’instal·lacions idònies. Així, l’Espai Mercat Prado serà alhora un punt de trobada comercial i ciutadà: el millor lloc per a comprar amb una sala polivalent, ben situada, equipada i condicionada per a activitats molt variades i distribuïdes al llarg de l’any. Pretenem que Espai Mercat Prado siga un focus per a la dinamització i innovació comercial, que puga acollir fires sectorials, espais expositius i activitats de formació.

L’Ajuntament de Gandia s’ha mostrat agraït «per la magnífica predisposició de Más y más i en particular del seu director general, Juan Fornés, per a que aquesta transició siga fluida i ràpida i puguem aprofitar al màxim els elements estructurals del supermercat que siguen útils per als usos futurs de la sala polivalent (instal·lació elèctrica, il·luminació, aire condicionat, etc.). Gandia continua sent per a ell i per a molts altres empresaris un lloc d’oportunitats, d’inversió i de negoci. També per als comerciants del Mercat del Prado, que seran els primers beneficiaris, junt a la ciutadania, de la dinamització de l’espai disponible amb una proposta innovadora que comunicarem arribat el moment, quan haja conclòs el procés administratiu de recepció i adequació de les instal·lacions».

El PP denuncia abandó

El Grup Municipal Popular, per la seua part, ha denunciat el que considera un «nou abandó» en el Mercat Municipal del Prado, «un nou tancament que alimenta l’argument que en la present legislatura no se li ha posat tot l’esforç necessàri perquè aquest nou Mercat Municipal seguira creixent».

Els populars, en veu de la regidor popular Emi Climent, agraeixen l’aposta d’aquest supermercat per Gandia i que es creguera fins al final el Mercat Municipal del Prado. «Ha sigut una llàstima que no haja quallat la idea i hi haja hagut desatenció del govern d’esquerres de Diana Morant”. 
Des del PP sol·liciten un “pla B, per a reactivar el Mercat Municipal. No es tracta de realitzar millores de manteniment i inversió, com les realitzades en la legislatura passada i en la present, que els populars creuen positives; sinó de dotar-lo de contingut i fer que aquest espai públic, torne a ser un formiguer de gent que reactive el Raval i siga la punta de llança del Departament de Comerç».
El PP proposa que en l’espai que quedarà vacant s’habiliten xicotetes parades com les que ja té el Mercat Municipal. «Serà una forma de fer més espaiós el Mercat Municipal, més visible i més ple de vida”, afirmen.

Et Pot Interessar