18 C
Gandia
Diumenge, 25 febrer, 2024

EL SINDICAT CSI-F ALERTA DEL RISC DELS PASSOS DE VIANANTS MULTICOLORS

La Central Sindical Independent i de Funcionaris (CSI·F) ha assenyalat a l’Ajuntament de Gandia el “risc” que comporta per a la circulació substituir el color blanc de les marques de passos de vianants per franges multicolors, que el consistori ha pintat aquest dimarts en diversos carrers de la ciutat amb motiu del Dia Internacional de l’Orgull LGTB.

 

En un comunicat, el sindicat ha advertit a més de l’incompliment que suposa del Reglament General de Circulació, que en l’apartat C del seu article 168, “especifica que no podrà utilitzar-se línies d’altres colors que alternen amb les blanques” per als passos de zebra, i ha subratllat que es tracta d’una normativa de “caràcter internacional” i un símbol “idèntic en la major part de països”.

Per tant, CSI·F ha alertat de la “responsabilitat” que podria comportar per al Govern local de Gandia la decisió de substituir el blanc de diverses marques de pas de vianants de la ciutat pels colors taronja, groc, verd, blau i rosa, ja que aquest tipus de senyals “apareixen regulades en el dret internacional igual que el roig i el verd dels semàfors”, ha reiterat.

Per a l’organització sindical, aquesta modificació temporal també “condueix a la confusió de vianants i conductors i, sobretot, posa en risc la seua seguretat”.

“A més de poder provocar accidents entre els veïns del municipi, Gandia destaca com a destinació turística, per la qual cosa canviar un senyal de trànsit tan elemental comporta un perill també per als visitants”, ha denunciat.

Al mateix temps, la central sindical ha posat l’accent que aquesta variació “arbitrària” de retolació “afecta a la Policia Local en la gestió de la circulació” i ha advertit que, en cas de contratemps, “la responsabilitat recauria en la persona que haguera donat l’ordre de la variació de colors”.

El sindicat ha puntualitzat, no obstant açò, que defensa la celebració dels dies internacionals com el de l’Orgull LGBT, encara que “sempre amb mesures i actes que complisquen la legislació i, sobretot, no comporten un risc per als ciutadans”.

Articles relacionats