17.9 C
Gandia
Dilluns, 3 octubre, 2022

El reforç de personal sanitari per la Covid19 continuarà fins abril 2022

 

– Sanitat donarà continuïtat a 5.600 contractes de reforç, el 93%, fins a comptar amb les 6.000 noves places estructurals

– La consellera de Sanitat, Ana Barceló, s’ha reunit amb representants sindicals de la Taula Sectorial de Sanitat

La consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, s’ha reunit amb representants sindicals de la Taula Sectorial de Sanitat per a traslladar-los el full de ruta del procés de transició que s’ha dissenyat per a garantir l’òptima continuïtat assistencial del sistema sanitari públic valencià fins a reforçar la plantilla amb 6.000 noves places estructurals.

Ana Barceló ha comunicat a representants dels treballadors i treballadores que, fins a disposar d’aquestes 6.000 noves places, previstes per al mes d’abril, es donarà continuïtat a un total dels 5.600 contractes de reforç COVID que es van incorporar al sistema en els pitjors mesos de la pandèmia. És a dir, quasi el 93% dels contractes de reforç vigents actualment.

Això permetrà atendre a totes les necessitats derivades de les diferents campanyes de vacunació (grip i reforç COVID), seguiment de casos, i la resta d’activitat assistencial fins a comptar amb el futur reforç de la plantilla.

La pròrroga afecta la totalitat dels contractes de reforç COVID d’atenció primària (mèdics/as, infermeria, tècnics/as auxiliars d’infermeria, auxiliars administratius, zeladors/as), així com els de salut pública (documentalistes, auxiliars administratius, estadístics/as, mèdics/as, infermeria, treballadors/as socials).

Aquestes dues són les parcel·les sobre les quals recau la major part del treball relacionada amb la pandèmia en aquests moments. També es prorroguen la major part dels contractes en atenció hospitalària, excepte casos puntuals com els reforços lligats als hospitals de campanya, que s’estan retirant, i altres activitats en les quals s’ha reduït la pressió assistencial. En tot cas, si la situació epidemiològica ho exigira, es podrien modificar les previsions actuals.

La consellera de Sanitat va anunciar fa deu dies en la presentació en Les Corts dels pressupostos de la Conselleria un increment sense precedents en la plantilla del departament amb la creació de 6.000 places estructurals, la qual cosa suposa un 10% d’increment de la plantilla actual. Això, sumat a les 1.889 places creades per a atendre el Departament de Salut de Torrevella, recentment incorporat a la gestió directa, i les 115 places que s’incorporaran el mes de desembre amb la subrogació del servei de Ressonàncies magnètiques que estava privatitzat, eleva l’increment de plantilla a un 15%.

Articles relacionats