15.1 C
Gandia
Dimecres, 30 novembre, 2022

El Real de Gandia es connecta a WiFi4EU per millorar l’accés a Internet gratuïta en els espais públics

 

 – “La població de La Safor comptarà amb una ampliació de la seua connexió pública i gratuïta gràcies a la iniciativa de la Comissió Europea i l’operadora Conectadux

El Real de Gandia compta ja amb el servei de millora del seu accés públics gratuïts d’Internet de fins a una velocitat de 30Mbps. Així serà gràcies al programa WiFi4EU impulsat per la Comissió Europea al qual el Real de Gandia s’ha incorporat a partir de la petició de subvenció per part del mateix Ajuntament i l’operadora de telecomunicacions Conectadux, encarregada de la instal·lació i manteniment. L’objectiu d’aquesta iniciativa és democratitzar la connectivitat i plantejar l’accés a internet com un dret bàsic per als ciutadans.

En els moments actuals que s’estan vivint l’accés a Internet s’està convertint en una eina més que imprescindible per als ciutadans. Ja siga per a poder realitzar teletreball, classes en línia, realitzar gestions administratives o fins i tot poder comunicar-se amb els familiars i amics, poder connectar-se a Internet és més que una opció és un dret que tothom hauria de tindre.

El Real de Gandia ha promogut poder millorar i augmentar el seu actual accés a Internet gratuïta que disposava en els seus espais públics per a poder donar cabuda a aquestes noves necessitats. S’ha augmentat la velocitat de connexió dels 256 Kbps anteriors als actuals 30 Mbps, velocitat que va permetre poder realitzar ús de la xarxa per a les aplicacions més usades hui dia, les reunions en línia amb vídeo i crida, usos per als quals la velocitat anterior era molt reduïda.

No sols s’ha ampliat la velocitat sinó el nombre d’espais públics on està connexió està disponible, sent entre ells; oficina principal de l’Ajuntament, Magatzem Municipal, Biblioteca, Escola Infantil Municipal, Local d’Associacions, Poliesportiu amb la piscina i camp de futbol “Juan Peiró”, Plena del Beato Carmelo, Passeig Germanies i especialment el seu nou Pavelló Esportiu Municipal, recentment estrenat.

Amb aquesta iniciativa no sols s’ha permés millorar l’accés a internet pública sinó que també ha permés crear i unificar una infraestructura de comunicacions per a l’Ajuntament del Real de Gandia, permetent un estalvi de costos quant a despeses en telecomunicacions i especialment obrint l’entitat i la població a la nova era de serveis Smartcity i la Internet de les Coses (IoT). En disposar d’aquesta “xarxa pròpia” la població permetrà fer el següent pas a adoptar aquests nous serveis per a les ciutats del futur.

Per part de l’Ajuntament i Conectadux es va comentar la importància de l’arribada d’aquest projecte, que no sols permetrà oferir un dret universal d’accés a Internet als ciutadans sinó preparar la població per al futur de les SmartCity.

L’alcalde de l’el Real de Gandia, Gustavo Mascarell ha explicat que “amb aquesta iniciativa volem donar accés wifi a tota la ciutadania per tal d’adaptar-nos a una societat més connectada, i alhora potenciar les zones més transitades i oferir un servei de qualitat a les persones que ens visiten”. Mascarell, ha agraït tot el treball, temps i dedicació de l’anterior regidor de Noves Tecnologies, Paco Doménech, “ja que gràcies a ell, hui tenim en el nostre municipi la WiFi4EU”.

Articles relacionats