El Real de Gandia anuncia un nou pavelló esportiu després de legalitzar el poliesportiu

El govern del Real de Gandia ha dut a terme una modificació de les Normes Subsidiàries en la localitat per a legalitzar la situació d’una de les seues instal·lacions esportives. L’executiu, compost per PSPV i Compromís, ha promogut requalificacions de terrenys per a poder adequar a la llei el Carrer de Pilota «Vicent Mascarell», el camp de futbet i la pista de bàsquet.
Aquestes normes són les que regeixen l’urbanisme del municipi, que manca de Pla General d’Ordenació. Les tres instal·lacions esportives estan situades en l’Avinguda de la Pau i la seua construcció va arrancar en 2006. En aquell moment, l’obra va comptar amb els informes tècnics favorables i el vot dels tres grups del consistori: PSPV, PP i Bloc.
En aquell moment es van escollir eixes parcel·les perquè estava previst impulsar un Pla General que els donaria estabilitat i les situaria dins de la legalitat. De fet, en els terrenys dels mateixos carrers d’aquest polígon hi ha fàbriques i altres establiments. Però el pas del temps i el canvi de lleis d’administracions superiors va deixar en «compàs d’espera» aquestes instal·lacions, agrega l’edil.

Nova normativa
L’entrada en vigor de la Llei d’Ordenació del Territori, Urbanisme i Paisatge (Lotup), promulgada pel Consell en 2014, va afectar a les instal·lacions esportives.
«Des d’eixe moment el sòl que havia sigut urbà passava a ser zona verda, per la qual cosa calia buscar una solució i retornar a la legalitat aquestes construccions», afirma l’alcalde Mascarell. L’edil especifica que l’executiu «podia haver deixat tot com estava», però açò impediria dur a terme qualsevol tipus de reforma o ampliació dels recintes esportius.
De fet, el govern pretén crear noves instal·lacions en el sector com ara un pavelló d’esports i una sala multiusos. Davant aquesta situació era necessari recalificar les instal·lacions esportives com a espais dotacionals. Per a açò es va fer un balanç del sòl verd i el destinat a espais públics.

Xifres urbanístiques
Les xifres finals van ser semblats. Uns 4.500 metres d’espai per a jardins i quasi 4.000 de sòl dotacional. El canvi ha consistit en requalificar parcs com a l’Olivereta, Avinguda de la Pau i un sector del passeig 25 d’Abril com a zones verdes, ja  que abans eren dotacionales i es van habilitar espais enjardinats per a evitar que hagueren solars buits i s’acumularen deixalles.
Açò ha permès crear en la zona esportiva un espai dotacional de 3.000 metres, que contempla el trinquet, el camp de futbet i el de bàsquet. A més queden diversos centenars de metres on el bipartit preveu crear més espais perquè les associacions i col·lectius puguen realitzar pràctiques esportives.
Al costat d’aquests terrenys queden també altres 1.500 metres que s’han habilitat com a zona verda, just darrere de l’espai esportiu, en el lateral que mira al Real de Gandia.
Aquests canvis es van aprovar en un dels últims plens de 2017 i durant aquests mesos s’ha estat a l’espera que el Consell presentara al·legacions, però el Govern valencià ha donat el vistiplau als canvis. Per tant, només resta que es pronuncie el Consell Jurídic Consultiu, que celebra ple el pròxim 5 de setembre, del que no s’espera que pose pegues. Després d’aquest tràmit els canvis seran definitius.

Et Pot Interessar