El Real de Gandia anuncia la licitació del projecte par a abastir d’aigua a Monterrey

L’Ajuntament del Real de Gandia està en disposició de licitar les obres d’execució d’una canalització subterrània de més d’un quilòmetre que permetrà subministrar aigua baixa en nivells de nitrats a la urbanització Monterrey, que també ocupa una part del terme de Palma de Gandia.
El ple municipal, per unanimitat, ha aprovat el projecte redactat per l’empresa Egevasa que, quan es realitze, posarà fi a un problema que els residents de Monterrey arrosseguen des de fa dècades i que no és un altre que els problemes de subministrament i haver d’alimentar-se d’aigua amb un excés de nitrats que a voltes impedeix el seu consum.
El pla consisteix a construir una canalització subterrània, de més d’un quilòmetre de longitud, entre els voltants del casc urbà del Real i el dipòsit regulador de Monterrey, de manera que la urbanització passarà a beure aigua procedent dels pous que la Mancomunitat de la Safor explota a Vilallonga, que subministren líquid baix en nitrats a una quinzena de poblacions de la comarca.
Per a facilitar els tràmits de l’obra s’actuaria exclusivament per camins públics, però no existeix una previsió exacta de quan eixa obra estarà operativa.
L’alcalde del Real, Gustavo Mascarell, explica que «ara disposem d’una partida de 300.000 euros compromesa recentment per la Diputació de València, però eixos diners donarà per a executar aproximadament la meitat de la canalització i les seues actuacions auxiliars». La segona fase, per a la qual s’estimen una mica menys de 300.000 euros, podria ser finançada per la Generalitat, i, en eixe sentit, ja hi ha hagut converses entre l’alcalde i responsables de la Direcció general de l’Aigua per a poder completar aquesta actuació.
Mascarell també va assenyalar que, aprofitant aquesta canalització, el projecte ha inclòs portar l’aigua de qualitat al col·legi i preventorio infantil.
Fa uns mesos van ser els propis residents els qui, en una visita del president de la Diputació, Jorge Rodríguez, van escoltar de la seua boca l’anunci del conveni que farà possible aquesta actuació.

Et Pot Interessar