21.6 C
Gandia
Diumenge, 26 juny, 2022

El Raspall apropa a alumnes de Gandia amb alumnes de Nova York

– “DE GANDIA A NOVA YORK GRÀCIES Al RASPALL, PILOTA VALENCIANA”

Més de 6.000 km separen Gandia de Nova York i ara, gràcies a una iniciativa del mestre titular d’Educació Física del Col·legi Públic Benipeixcar de Gandia, aquesta distància que no és només física sinó també cultural i econòmica, s’escurçarà amb una activitat escolar dels alumnes de quart curs de primària.

L’activitat es realitzarà en el mateix Col·legi de Gandia durant la jornada del dia 5 de març i consistirà en una connexió en directe via internet en la qual els alumnes de Gandia connectaran amb els alumnes del col·legi Elden Elementary School, en el nord de l’estat de Nova York i mostraran les tècniques del joc del raspall, començant per l’obligada protecció de les mans així com tipus de cops i regles bàsiques.

La demostració conclourà amb l’organització d’unes partides perquè els alumnes americans observen una situació de joc real. Es pretén amb aquesta activitat, iniciar un intercanvi cultural a través d’un esport tan tradicional i volgut com la Pilota Valenciana amb el qual es transmetran continguts bàsics de la nostra idiosincràsia alhora que es pretén estimular als alumnes a practicar anglés en una situació real. L’activitat també és una molt bona oportunitat perquè observen les possibilitats de comunicació i aprenentatge que ofereix hui en dia internet.

Des del CEIP Benipeixcar han assenyalat que “són molts els Pilotaris valencians els que any rere any es desplacen a terres americanes per a competir contra els millors en aquesta disciplina coneguda com a “onewall”. Amb aquesta activitat els escolars de Gandia podran ensenyar als alumnes del col·legi americà una varietat del “onewall” tan tradicional en el nostre territori, el “Raspall” amb tots els valors que aquest esport comporta, com ara, la tradició, cultura, competició, etc.”.

Articles relacionats