20.8 C
Gandia
Dilluns, 27 maig, 2024

El PSPV rendibilitza el seu pas pel Consell en detriment de Compromís i Podem

El lema del PSPV per a les eleccions autonòmiques del 28 d’abril, ‘Seguir sumant’, sembla fet amb ironia, perquè segons totes les enquestes publicades l’únic que segueix sumant al seu compte particular és el PSPV, en detriment de Compromís, a qui li passa una seriosa factura la seua etapa al Consell. Amb un excés de cura, de l’enquesta del CIS potser era precipitat extraure eixa conclusió, però les enquestes dels mitjans privats confirmen que el PSPV va a ser l’únic que rendibilitze el seu pas pel Consell, en detriment de Compromís i de Podem, ara Unides Podem. Fins i tot aquesta última coalició corre perill de quedar-se fora de les Corts perquè el Botànic ha estat incapaç de negociar una modificació de la Llei Electoral que eliminara d’una vegada la tanca del 5%. 

Els diaris provincials en castellà pronostiquen a les seues enquestes que Compromís perd fins una tercera part dels representants a les Corts, i Unides Podem s’enfonsa fins l’extrem de que perilla la seua representació. L’enqueste més benèvola amb Compromís és la del diari El País, qui dóna en el millor dels casos 18 diputats a la coalició. La resta, però, situa la forqueta entre 13 i 14. 

Amb aquestes circumstàncies, sembla com a mínim estrany que Compromís s’haja afanyat a proclamar la renovació del Pacte del Botànic en el cas de que els resultats electorals ho permeten. Una actitud més lògica i amb vistes a més llarg termini seria deixar al PSPV que es consumira en solitari al Consell i marcar-li l’agenda, però la comoditat de la moqueta s’està imposant en els anuncis dels i les dirigents de Compromís. 

Articles relacionats