20.1 C
Gandia
Dilluns, 27 maig, 2024

EL PSOE NO VA CONSULTAR AMB EL PSPV LA CESSIÓ D’UN SENADOR A ERC

Puig s’ha pronunciat així davant dels mitjans abans d’assistir a un acte de començament de campanya institucional sobre la supressió del copagament a Castelló en ser preguntat si és cert que el PSOE estatal no li ha informat sobre la cessió de Josep Lluis Grau a ERC.

“No vaig formar part de la decisió, però crec que és una anomalia que no existisca un tractament lògic pel que fa a la possibilitat que els partits polítics puguen tindre un grup amb normalitat, doncs el fet normal és que al senat els partits de caràcter regional tinguen un espai propi”, ha dit.

Preguntat per si de cas s’hagués oposat a la cessió en el cas que li hagueren demanat opinió, Puig ha manifestat que “el fet important és que els grups polítics territorials tinguen espai propi al senat, però, al marge de la meua opinió respecte al procediment, que no crec que siga el més adequat, el fet fonamental és que s’aconseguisca que els grups tinguen veu”. “Hi ha gent que està encantada en la confrontació, però a Espanya li va molt malament la confrontació entre els nacionalistes catalans independentistes i els centralistes espanyols”, ha sentenciat.

Alhora, Puig ha assenyalat que és “evident” que esta qüestió dels grups parlamentaris “està subjecta a moltes mirades i interpretacions tant jurídiques com polítiques, i estem veient que afecten tots els grups, que tenen posicions diferents en molts àmbits”. Per tant, creu que convé una reflexió “per a millorar la representativitat dels espanyols en les dos cambres”.

Articles relacionats