16.5 C
Gandia
Dimarts, 16 abril, 2024

El pròxim curs començarà el dilluns 12 de setembre per a l’alumnat

– Per primera vegada, les classes d’Infantil, Primària, ESO, Batxillerat, FP i de les EOI acabaran simultàniament i ho faran el dimecres 21 de juny

– Les vacances de Nadal es fixen des del divendres 23 de desembre fins al divendres 6 de gener, els dos dies inclosos

La Conselleria d’Educació, Cultura i Esport ha publicat en el ‘Diari Oficial de la Generalitat Valenciana’ (consultar ací) el calendari escolar del pròxim curs 2022-2023. El dilluns 12 de setembre serà el primer dia de classe per a l’alumnat d’Educació Infantil, Primària, ESO, Batxillerat i Formació Professional, tant en FP Bàsica (FPB) com en les titulacions de grau mitjà i superior.

Per primera vegada, les classes d’Infantil, Primària, ESO, Batxillerat, FP i també les de les escoles oficials d’idiomes (EOI) acabaran totes alhora. Així, l’últim dia de classe del pròxim curs 2022-2023 serà el dimecres 21 de juny. Igualment, l’alumnat dels programes formatius de qualificació bàsica (PFQB) i el d’FPB de segona oportunitat també finalitzarà les classes el 21 de juny.

La Conselleria publica aquest calendari després d’escoltar tota la comunitat educativa en les diverses meses de negociació amb els sindicats docents, les patronals de l’ensenyament concertat, les famílies i l’alumnat.

Tant en el cas dels PFQB com en el de l’FPB de segona oportunitat, les classes del curs 2022-2023 començaran el dimecres 14 de setembre. Pel que fa a les EOI, les classes arrancaran el dilluns 26 de setembre.

En formació de persones adultes (FPA), l’inici de curs serà el dilluns 19 de setembre, i la fi, el divendres 16 de juny.

En ensenyaments artístics de música i dansa, elementals i professionals; ensenyaments professionals d’arts plàstiques i disseny, i ensenyaments esportius de règim especial, les classes començaran el dimecres 21 de setembre i acabaran el divendres 16 de juny.

Dies festius

Les vacances de Nadal, per al professorat i l’alumnat, s’estableixen des del divendres 23 de desembre fins al divendres 6 de gener, els dos dies inclosos, i les de Pasqua, del dijous 6 al dilluns 17 d’abril, també els dos inclosos.

El pròxim curs 2022-2023 tindrà els dies festius autonòmics següents: el dimecres 12 d’octubre, el dimarts 1 de novembre, el dimarts 6 i el dijous 8 de desembre, i també el dilluns 1 de maig.

Cal tindre present que aquest és el calendari escolar comú per a tot el territori en l’àmbit autonòmic, a partir del qual cada ajuntament estableix tres dies no lectius locals, així com els festius locals, en cas que algun dels dos dies que pertoquen a cada municipi se celebren en jornada lectiva.

Per tant, una vegada publicat en el DOGV el calendari escolar del curs 2022-2023, els consells escolars municipals (CEM), que són el màxim òrgan de participació de la comunitat educativa d’un municipi, o els ajuntaments, pel que fa als pobles menuts que no disposen de CEM, acabaran de definir el calendari amb els festius i els dies no lectius locals en cada poble o ciutat.

A més, els CEM poden sol·licitar un quart dia no lectiu de caràcter recuperable, però en aquest últim cas es tracta d’una modificació del calendari escolar que ha d’autoritzar la Direcció General de Centres Docents. Aquest dia recuperable de classes, en cas que se sol·licite, se sol establir per regla general allargant un dia més la fi del curs o bé acurtant un dia les vacances de Pasqua.

 

Articles relacionats