24.7 C
Gandia
Divendres, 1 juliol, 2022

El projecte Musicalitza’t supera totes les expectatives

– 18 centres escolars i més de 1.100 alumnes participaran demà al Teatre Serrano en un espectacle dinàmic i participatiu

– La iniciativa pretén unir música i educació per tal d’estimular els coneixements musicals de l’alumnat en general al mateix temps que desenvolupen altres capacitats

La regidora delegada d’Educació, Carmen Fuster; i el coordinador del projecte, Vicent Mengual, han presentat aquest matí en roda de premsa la iniciativa Musicaliza‘t.

Un projecte dirigit a alumnes de primària i secundària que ha comptat amb una gran acollida en la seua primera edició, ja que han estat 18 centres escolars els que s’han adherit a aquest.

Tal com ha explicat Carmen Fuster, la iniciativa pretén unir música i educació per tal d’estimular els coneixements musicals de l’alumnat en general alhora que desenvolupen capacitats com l’aprenentatge cognitiu, intel·lectual i psicològic; fomentar la col·laboració i l’esperit crític; i aprendre a treballar de forma col·lectiva. “Estem molt contents de l’acollida que ha tingut el projecte perquè considerem que és un punt de partida per a moltes altres actuacions que estem estudiant des del departament, ja que considerem molt important el paper que pot jugar la música en la formació de l’alumnat”.

Per la seua banda, Vicent Mengual va voler destacar l’èxit de convocatòria i participació en la iniciativa. “Es tracta d’una primera edició. Pensàvem que tindria una resposta positiva però s’han superat les expectatives. Comptarem amb la participació de 18 centres de primària i més de 1.100 alumnes, de manera que demà al Teatre Serrano acollirà dues sessions (10.00 i 12.00 del matí)” i ha afegit que “una ciutat com Gandia necessitava aquest tipus de projectes on es reivindica el paper de la música com una eina d’educació i de formació fonamental per al desenvolupament de l’alumnat”.

Pel que fa a l’espectacle, Mengual ha explicat que els alumnes podran gaudir d’un seguit de compositors clàssics a càrrec d’11 músics i una presentadora que acompanyarà l’espectacle musical amb un titella digital. El coordinador del projecte va informar que l’espectacle també serà participatiu, ja que els alumnes pujaran a l’escenari per interpretar l’Himne de l’Alegria.

Articles relacionats