El projecte Escena Erasmus arriba a Almoines amb l’obra «La gran final»

Joves valencians, europeus i refugiats es donaran cita en el nou espectacle del projecte teatral europeu de la Universitat de València Escena Eramus, que s’interpretarà el divendres 13 de juliol al local de la banda de música d’Almoines a les 20:30.

Com a novetat, el projecte Escena Eramus (Premi Europeu Carlemany de la Joventut 2011 i Premi Talent Jove 2018) inclou ja, en el seu repartiment d’estudiants Erasmus i locals, persones refugiades per aprofitar el potencial creatiu i construir una Europa més integradora.

LA GRAN FINAL  és un espectacle interpretat per 16 actors i actrius d’11 nacionalitats diferents (Polònia, Alemanya, Camerun, Gàmbia, Itàlia, Síria, Eslovàquia, França, Suïssa, Colòmbia i Espanya), que demostraran sobre l’escenari que és possible treballar junts i superar les diferències. Tanca la trilogia d’espectacles sobre les migracions que Escena Erasmus va començar amb ‘El circ de la frontera’ (2016) i va continuar amb ‘La fira invisible’ (2017), és un espectacle en clau de comèdia ambientat en 2038. La selecció de futbol europea participa per primera vegada en la gran final d’un Mundial. Amb aquest teló de fons, Escena Erasmus imagina la UE que haurem estat capaços de crear.

Es tracta d’una comèdia ambientada en un gran estadi de futbol, ple de cançons, escrit per alguns del nostres millors dramaturgs i preparat i dirigit per professionals contrastats de l’escena valenciana.

LA GRAN FINAL ens parla, amb honestedat i esperança, de possibilitats efectives de construir-nos un futur millor.

Argument

Ens trobem a la Unió Europea a l’any 2038. La selecció de futbol europea, que participa per primera vegada en un mundial de futbol, ha arribat a la gran final. I la final es juga al nostre continent. Qui seran els seus jugadors? A quina Europa representaran? En definitiva… quina Unió Europea haurem estat capaços de crear? N’estarem orgullosos? Ho veurem al gran estadi on es disputarà el partit. Benvingudes i benvinguts a la Gran Final.

Les Europes Menudes no són només un programa per a acostar la cultura als pobles xicotets i compartir experiències amb els seus habitants sinó que també vol convertir-se en una missió educadora constant a través de la reflexió i de l’observació de la societat actual que ens envolta.

Et Pot Interessar