15 C
Gandia
Dimarts, 6 desembre, 2022

El projecte de “La Ruta de la Diabetes” seleccionat per un congrés europeu

 

• La Ruta de la Diabetis del departament de salut de Gandia, seleccionada en un congrés europeu de bones pràctiques en Atenció Primària

• Es tracta de protocols d’actuació coordinats entre professionals sanitaris per a atendre la població afectada

 La Ruta de la Diabetis Diabetis Mellitus tipus 2 del departament de salut de Gandia ha sigut un dels set projectes espanyols seleccionats pel Ministeri de Sanitat per a participar en un congrés europeu com a exemple de bones pràctiques en Atenció Primària.

La Ruta de la Diabetis del departament es va posar en marxa en 2018. Es tracta de protocols d’actuació coordinats entre professionals d’atenció primària i hospitalària per a atendre la població afectada, que en el departament aconsegueix les 14.000 persones.

Així, els objectius de la ruta són: millorar l’abordatge clínic, disminuir la morbiditat, millorar la qualitat de vida, afavorir l’autocontrol, reduir la variabilitat clínica, afavorir la continuïtat assistencial fomentar la trobada dels professionals en els diferents moments evolutius de la malaltia, seguir al pacient estable, previndre les complicacions i homogeneïtzar el registre.

La presentació en el congrés europeu de hui ha sigut a càrrec de Paolo Rosetti, endocrí a l’hospital Francesc de Borja de Gandia. En les jornades participen professionals de la salut de països com França, Estònia, Romania, República Txeca, Àustria, Grècia o Itàlia, entre altres.

Articles relacionats