24.7 C
Gandia
Dissabte, 23 setembre, 2023

El programa Universitat Sènior del Campus de Gandia clausura el curs 2022-2023

 

– Es tracta de la sisena edició d’una iniciativa que ofereix cursos, tallers i visites culturals

– Durant la clausura, s’ha avançat que a partir del pròxim curs acadèmic l’edat per a ser alumna o alumne passa de 55 a 50 anys.

Amb el lliurament de diplomes a les seues graduades i graduats ha conclòs el curs sènior 2022-2023 del Campus de Gandia. Però, com ha indicat el seu coordinador, Bernardino Roig, “encara que acaba aquest curs, esperem que continuen gaudint del nostre campus”.

Per a això, s’està ultimant l’oferta d’assignatures que inclourà el programa del pròxim curs acadèmic i que “comptarà amb una oferta àmplia i variada, abastant temes com el medi ambient, el cinema, els mitjans de comunicació, psicologia o economia financera”, ha avançat Roig.

A més, com a novetat, “a partir del pròxim curs acadèmic, l’edat per a ser alumna o alumne passarà de 55 a 50 anys, tal com ja succeeix en els programes d’altres universitats”, ha indicat la responsable de la Universitat Sènior UPV, Ana Muñoz, durant la celebració de la clausura.

Tornar a les aules amb més de 50

Com ha apuntat Muñoz, “cada campus (Alcoi, Gandia i Vera) de la UPV compta amb una oferta formativa. No obstant això, els tres programes tenen una mateixa finalitat: contribuir a la millora de les capacitats de les persones majors”, integrant la formació acadèmica universitària i el desenvolupament d’una xarxa social.

En aquest sentit, el programa sènior es constitueix en espai de trobada on els seus estudiants comparteixen una experiència universitària i cultural. En ell, la docència a les aules es complementa amb activitats pràctiques, com “la celebració de les jornades intercampus en les quals visiten o reben a l’alumnat d’altres campus, l’assistència a conferències, les visites culturals o el taller de teatre”.

Sisena edició del programa sènior al Campus de Gandia

Durant aquest curs acadèmic 2022-2023, el Campus de Gandia de la UPV ha oferit un complet programa que ha comprés diverses temàtiques: saber llegir i entendre una ciutat, aprendre els aspectes fonamentals de l’art i de la cultura de l’Antiga Roma o conéixer les fases del procés de creació d’un pòdcast, entre altres.

Prop de 80 persones han participat en la sisena edició del programa Universitat *Sènior del Campus de Gandia. Segons el seu coordinador, Bernardino Roig, “ha sigut un grup, molt motivat i implicat, que ha aconseguit donar vida a la resta de la comunitat universitària”.

Edició rere edició, el nombre de participants ha crescut, fent que siga un èxit aquesta iniciativa. Per aquesta raó, “el balanç és positiu: més estudiants que en altres edicions i comptant amb les infraestructures del centre que han permés una diversificació d’usos i un millor aprofitament dels cursos oferits”.

Articles relacionats